Golfin Euroopan kiertueen Portugalin kilpailussa kolmanneksi viime viikolla sijoittunut Mikko Korhonen pääsee mukaan kiertueen finaalisarjan käynnistävään Turkish Airlines Openiin.

Euroopan kiertueen kolmen kilpailun mittaisen finaalisarjan käynnistävä kilpailu pelataan Belekissä Carya Golf Clubin kentällä 3.–6. marraskuuta. Palkintoarvoltaan peräti seitsemän miljoonan dollarin kisaan mahtuu mukaan reilut 70 pelaajaa, ja kaikki pelaavat täydet neljä kierrosta.

Jos Korhonen löytää Turkissa hyvän vireen, on hänen mahdollista yltää mukaan myös Etelä-Afrikassa pelattavaan Nedbank Golf Challengeen, joka pelataan viikko Turkin kisan jälkeen.

– Kaikki on mahdollista, niin pitkään pelataan kuin mukaan pääsee. Nyt on kiva lähteä loppukauteen, kun nyt on vain voitettavaa, Korhonen sanoo.

Portugalin kilpailun jälkeen Korhoselle on satanut satamäärin onnitteluviestejä ja myös sosiaalisessa mediassa menestykseen reagoitiin voimakkaasti.

– Hieno nähdä, että se kiinnosti ihmisiä. Onneksi pystyy aina välillä toimittamaan sitä, mitä halutaan. Suomalaiset haluavat nähdä menestystä.

Portugalista Korhonen lensi Suomeen jo sunnuntai-iltana. Palautuminen on hyvässä käynnissä, vaikka etenkin henkisesti kisa oli raskas.

– Kyllä se kärkipäässä pelaaminen imee mehuja eri tavalla. Kaloreita kuluu varmaan tuplasti. Varsinkin odottelu ennen kierrosta on henkisesti rankkaa, mutta se helpottaa heti, kun pääsee kentälle. Oli hyvä huomata, että ei se niin paha paikka ollut. Ei siihen kuole.

– Ajattelin, että vedetään kuin ruotsalaiset – ihan oikeasti –, he pärjäävät usein tiukoissa paikoissa. Päätin näyttää, että suomalainenkin pystyy pärjäämään.

Korhonen on tällä hetkellä kiertueen rahalistalla sijalla 86. Maailmanlistalla hän nousi yli sata pykälää sijalle 264.

Lähde: Korhosen tiedote