Suomen maastohiihtonelikko Sari Haatainen, Jaakko Salomäki, Teemu Toiviainen ja Ville Mäntynen voitti hopeaa 4×1 kilometrin viestissä kehitysvammaisten Special Olympics -talvimaailmankisoissa Itävallan Ramsaussa.

Etenkin tamperelaiselle ankkurille Ville Mäntyselle hopeamitali maistui. Henkilökohtaisilla matkoillaan Tampereen Pyrinnön hiihtäjä joutui kovatasoisiin divisiooniin ja jäi mitaleilta. Special Olympics -kisoissa mitalisiijojen ulkopuolelle sijoittuneetkin saavat kuitenkin palkinnoksi osallistumisnauhan.

– Kakkossija tuli ja saadaan palkinto. Mitali tuntuu ihan yhtä hyvältä kuin nauhakin, Mäntynen iloitsi.

– Hiihto tuntui hyvältä. Lopussa oli aika älyttömän raskasta. Teknisestikin jaksoin kuitenkin älyttömän hyvin, hän totesi.

Suomen viestin avasi pieksämäkeläinen kisakonkari Haatainen.

– Hyvin liukas latu. Tasatyöntö kulki tosi hyvin. Luistelubaana oli vähän pehmeä, yksi mutka meinasi mennä pitkäksi, mutta en kuitenkaan kaatunut, Haatainen sanoi.

Kittiläläinen Salomäki sai kahden henkilökohtaisen kultamitalin jatkeeksi viestihopean.

– Hyvä hiihto. Oli helppoa, kaikkein paras latukin mitä täällä on ollut. Ei ollut mitään kommelluksia, Salomäki virkkoi.

Myös imatralaiselle Toiviaiselle viestihopea oli kisojen kolmas mitali. Hän oli toinen vapaan kympillä ja kolmas viiden kilometrin vapaan kisassa.

– Kaikki meni nappiin. Sukset ja kaikki pelasi tänään, jaksoin loppuun asti, Toiviainen myhäili.

Hiihtäjien kisaurakka jatkuu vielä torstaina 2,5 kilometrin kisalla, jossa suomalaisista ovat mukana Haatainen, salolainen Jarmo Sarhola ja kangasalalainen Veli-Matti Putila.

Lähde: Vammaisurheilu