Turussa heitetään kesäkuun 13. päivä yksi koko kesän tasokkaimmista kilpailuista, kun Turun Paavo Nurmi Gamesissä nähdään Tero Pitkämäki ja Rion olympiakisojen neljä parasta: Saksan Thomas Röhler, Kenian Julius Yego, Trinidadin Keshorn Walcott ja Saksan Johannes Vetter.

Pitkämäellä on hyvät muistot viime vuosien Paavo Nurmi Gameseista.

– Toissa vuonna minulla oli Turussa hyvä päivä, kun nousin viimeisellä voittoon ja heitin kauden parhaan heittoni (89,09). Viime kesänä Röhler näytti muille parilla yli ysikymppisellä ja jäin sivurooliin. Nyt koetetaan kääntää kelkka, sanoo Pitkämäki Yleisurheilu-sivustolle.

Pitkämäki on harjoitellut syksystä Kuortaneella ja onnistunut korjaamaan heittoon viime kesänä pesiytyneen tekniikkavirheen.

– Aloin heittää keihästä vasta tammikuussa. Siihen asti käytin heittopainoa, jolla oli helpompi korjata tekniikkavirhettä, joka kesällä tuli.

– Ulkomaan leiri jätettiin keskitalvelta väliin, kun todettiin, että viime vuosien terveysongelmat ovat aina tulleet keskitalven leirillä. Nyt olen menossa harjoitusleirille Teneriffalle ja kausi alkaa 5. toukokuuta Dohassa.

Pitkämäen kauden päätähtäin on Lontoon MM-kisoissa elokuussa.

– Lontoossa hieno kilpailla. Siellä on hieno yleisö.

Aiheesta lisää täältä.

Lähde: Suomen Urheiluliitto