Maratonin ME-mies Dennis Kimmetto on loukkaantuneena, eikä ole kilpaillut tällä kaudella, niin myös kovista nimistä kaikkien aikojen kakkosajan juossut Geoffrey Mutai sekä Rion olympiavoittaja Eliud Kipchoge.

Myös vuoden 2012 olympiakolmonen Wilson Kipsang on todennäköisesti poissa rivistä, vaikka juoksikin helmikuussa Tokiossa maailman kauden kärkiajan 2.03.58.

Niinpä Kenian joukkue Lontoossa on todennäköisesti kovin uuden näköinen. Yksi vahva ehdokas on Lontoon maratonin viime viikonloppuna ajalla 2.05.48 voittanut 24-vuotias Daniel Wanjiru, jolla ei vielä arvokisaedustuksia ole.

– Olen enemmän kuin valmis edustamaan Keniaa Lontoon MM-kilpailuissa. Se olisi minulle ensi kerta ja siitä olen aina haaveillut. Haluan palata kesällä Lontooseen Kenian edustusasussa, Wanjiru sanoi uutistoimisto Xinhuan mukaan.

Wanjiru juoksee vielä yhden puolimaratonin ennen Lontoon MM-kilpailua.

Kenian valintalautakunta valitsee urheilijat toukokuussa MM-kisoihin. Toinen vahva ehdokas on Bostonin maratonin voittanut Geoffrey Kirui. Valinnanvaraa toki on, sillä kauden maailmantilastossa 20 parhaan listalla on 17 kenialaista, heistä 15 on juossut alle 2.07. Muita hyviä ehdokkaita ovat Soulin maratonin voittaja Amos Kipruto (2.05.54) ja Rotterdamin ykkönen Marius Kimutai (2.06.04).