Snookerin maailmanmestaruuden vuonna 2010 voittanut Neil Robertson on kärsinyt pahasta peliriippuvuudesta.

Robertson kertoo taustoistaan BBC:n haastattelussa. Snookerin tähtipelaajiin lukeutuva Robertson valvoi aiemmin öisin pelaten Diablo II:sta, joka on takavuosien hittipeli.

– Tilanne meni siihen pisteeseen, että äitini piti luoda kotona Australiassa pelitili, jotta hän näki olinko snookerin pelaamiseen sijaan pelaamassa videopeliä, Robertson kertoi.

Robertson kertoo jäävänsä helposti koukkuun. Mies totesi joskus pelanneensa läpi yön ja havahtuneensa aamukuudelta lintujen viserrykseen. Tällä hetkellä hän ei pelaa videopelejä lainkaan.

– Ne voivat olla maailman hauskin asia, mutta voivat todella saada väärille raiteille. Olen päättänyt pitää tauon siitä. En voi pelata niitä, Robertson kuvaili.

Ollessaan Kiinassa turnauksessa Robertson ei päässyt pelaamaan videopelejä muutamaan päivään. Pelaaja raivostui tästä, mutta oivalsi myöhemmin jotain olennaista.

– Pystyin ajattelemaan vain kotiinpääsyä ja pelaamista. Yhtäkkiä himosta oli tuli tärkeämpää kuin snookerista, mikä on aivan hullua, Robertson havahtui.

Robertson pelaa parhaillaan snookerin MM-kisoissa Sheffieldissä. Australialainen eteni avauskierrokselta jatkoon ja kohtaa neljännesvälierissä Hong Kongin Marco Fun.