Vasta 17-vuotias Viivi Lehikoinen juoksi Espoossa Leppävaaran kentällä 400 metrillä ulkoratojen ennätyksensä 55,57, joka on myös kevään kotimainen kärkiaika.

Ulkoratojen ennätys koheni 0,27 sekuntia. Se ei kuitenkaan ole Lehikoisen uran paras aika, sillä hän viiletti viime talvena hallissa ajan 55,30.

– Olen tosi tyytyväinen tuohon juoksuun. Teneriffan harjoitusleirin jälkeen on tuntunut raskaalta, ja niin tuntui vielä verryttelyssäkin. Siksi päätin aloittaa rauhassa, Lehikoinen kertaili kilpailua.

Lehikoisen kausi päämatkalla 400 metrin aidoissa alkaa Raaseporin Tähtikisoissa.

Pika-aituri Lotta Harala juoksi 100 metrin aidat kahdesti tuloksin 13,66 ja 13,47.

Haralan kauden avausstartit jäävät kuitenkin tilastoihin myötätuulituloksina. Ensimmäisessä juoksussa myötäistä oli 2,8 ja toisessa 3,8 metriä sekunnissa.

– 7-8 aitaa meni hyvin, mutta vielä en jaksanut kunnolla loppuun asti, kertaili Harala, joka oli vielä toipumassa kahden päivän ärhäkästä vatsataudista.

– Eilen vielä mietin, osallistunko tähän kisaan ollenkaan. Vatsataudin takia nyt on tullut käytännössä kolme päivää lepoa. Se näkyi, juoksusta puuttui terävyyttä.

Tampereen Pyrintöä edustavan Haralan ennätys on viime vuonna juostu 13,41. Espoon juoksut lupaavat hyvää Raaseporissa 4. kesäkuuta käytävään Tähtikilpailuun, jossa hän kohtaa muut lajin kotimaisen kärkinimet alkaen Nooralotta Neziristä ja Reetta Hurskeesta.

– Siellä ovat kaikki paikalla. Kiva päästä katsomaan miten kulkee, Harala sanoi.

Naisten 100 metriä voitti Turun Weikkojen Taika Koilahti omalla ennätyksellään 11,76. Koilahden, 18, aiempi ennätys oli 12,11. Espoon kisojen voittotulos alittaa kirkkaasti 19-vuotiaiden EM-kisojen tulosrajan 11,95 ja on kevään kotimainen kärkinoteeraus.

Koilahti juoksi Espoossa alkuerissä 11,74, mutta juoksussa oli myötätuulta 2,3 metriä sekunnissa.

– Lähtö oli hyvä, mutta juoksun lopussa on tekemistä. Se vähän hajosi, kun ei ole oikein tottunut tuollaiseen, pituushyppääjänä paremmin viihtyvä Koilahti kertasi ennätysjuoksuaan.

– Tarkoitus on kuitenkin panostaa tällä kaudella edelleen pituushyppyyn.

Toiseksi naisten kilpailussa juoksi Koilahden seuratoveri Milja Thureson ajalla 11,81. Kiuruveden Urheilijoiden 16-vuotias Sara Francis oli kolmas ajalla 11,84. Nuoren lahjakkuuden ennätys ennen Espoon kisoja oli 12,06. Leppävaarassa hän pudotti sen jo alkuerissä lukemiin 11,86. Francisin ennätysaika nostaa hänet 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi.

Miesten 100 metrillä Lempäälän Kisa Yleisurheilun Santeri Kuusiniemi, 18, pinkoi voittoon ajalla 10,67 juostuaan alkuerissä ennätyksensä 10,64. Tulokset alittavat 19-vuotiaiden EM-kisojen tulostajan 10,70.

Kuusiniemen 10,64 on kevätkesän kotimainen kärkitulos. Se syntyi 1,4 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa.

(Lähde: SUL)