Suomi otti lentopallon MM-karsintaturnauksessa jo kolmannen puhtaan 3-0-voittonsa, kun Ruotsi kaatui 25-14, 25-19, 25-21.

Suomi vei avauserän 25-14, etenkin torjunta ja puolustus toimivat erinomaisesti. Erän puoliväliin Ruotsi sinnitteli, mutta sitten Suomi meni tylysti menojaan. Toisessa erässä Ruotsi laittoi hieman paremmin hantiin, mutta erä meni Suomelle 25-19.

Kolmannessa erässä Suomi näytti jo menevän menojaan, mutta Ruotsi kiri kuuden pisteen takaa rinnalle ja ohi tilanteeseen 19-18. Sen jälkeen Suomen torjunta heräsi ja peli kääntyi uudelleen Suomelle. Erityisesti Tommi Siirilä (kuvassa) ja Elvis Krastins ryhdistivät ratkaisuhetkillä ruotoaan. Erä lopulta Suomelle 25-21.

Suomen joukkue sai tänään myös huonoja uutisia, kun eilen Pohjois-Irlantia vastaan nilkkansa loukannut keskitorjuja Markus Kaurto joutuu jättämään turnauksen kesken. Nyt paikalle on laittaa enää Sauli Sinkkonen ja Siirilä. Lisäksi Olli-Pekka Ojansivu loukkasi ottelussa polvensa, ja jätti pelin kolmannessa erässä kesken.

– Hyvä puolustus meiltä, kaivoimme hyvin palloja. Polvi on vähän vaivannut jo pidempään, nyt sattui hiukan enemmän, mutta ei tästä pidä huolissaan olla, Ojansivu sanoi YLE Areenan lähetyksessä.

Suomi kohtaa turnauksessa vielä kovat Tshekin ja Espanjan. Vain lohkovoittaja varmistaa paikkansa MM-lopputurnaukseen, kakkonen menee jatkokarsintaan, josta tulee väkisinkin erittäin kovatasoinen.