Naisten lentopallomaajoukkue jatkaa tulevana viikonvaihteena viime viikolla loistokkaasti alkanut urakkaansa Euroopan liigassa.

Albaniassa Suomi voitti ensimmäisen turnauksen kaikki ottelunsa 3-0 ja on nyt käytännössä yhden voiton päässä välieräpaikan varmistamisesta.

Suomi kohtaa Minskin toisen turnauksen avauspelissä heti lohkokakkosen Albanian ja vähintään 3-1 -voitto ottelusta varmistaisin Suomelle jo lohkovoiton ennen Itävallan ja Valko-Venäjän kohtaamista. Tämä tietäisi myös välierien sekä mahdollisten finaalien jälkimmäisen ottelun saamista Suomeen.

– Avausviikonloppu on todellakin takana ja Albania näytti meille parhaita puoliaan. Onnistuimme juuri niissä asioissa mitä haluttiinkin parantaa. Se toi meille hyvän tuloksen. Loistava tilanne, että nyt on aikaa enemmän virittää omaa tekemistä kentällä ja kentän ulkopuolella, Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi kuvailee.

Euroopan liigan välieriin selviää kolmen lohkon voittajat sekä paras kakkonen. Ranska ei kuitenkaan paikkaa ota sen saavuttaessaan, vaan mukaan otetaan välieriin seuraavaksi paras maa. Välierien pelipäivät ovat 28.6. ja 2.7. sekä finaalien 5.7. ja 9.7.

Lähde: Lentopalloliitto