Jamaikalaislegenda Usain Bolt aloittaa uransa viimeisen kilpailukauden Euroopassa keskiviikkona, kun hän on mukana Ostravan World Challenge -kilpailuissa.

Boltilla on vyöllään kahdeksan olympiakultaa sekä 11 maailmanmestaruutta, lisäksi hän pitää hallussaan 100 ja 200 metrin ME-aikoja 9,58 ja 19,19, molemmat vuodelta 2009.

Elokuussa 31 vuotta täyttävä Bolt juoksi viime vuonnakin vielä 9,81 ja 19,78, mutta vauhti on ollut hidastumaan päin.

Sport24:n mukaan Boltilta kysyttiin, voisiko hän vielä jatkaa tämän kauden jälkeen.

– En, en ainakaan usko niin. Minulla on ollut fantastisen hieno ura. Olen nauttinut niin ylä- kuin alamäistä, kaikista kokemuksista, iloista ja suruista, Bolt sanoo

– Olen saavuttanut kaiken sen, mitä olen halunnut. Nyt se on tulossa kohti päätöstään ja olen asian kanssa täysin sinut.

Boltia on myös prässätty kysymyksellä, juokseeko hän Lontoon MM-kilpailuissa molemmat paraatimatkansa.

– On varmaa, etten juokse 200 metriä Lontoossa. Ihmiset kysyvät sitä koko ajan, mutta vastaus on ei.

Bolt on juossut tällä kaudella kerran, Kingstonin jäähyväiskilpailussa syntyi hänelle vaatimaton aika 10.03. Se oli Boltin viimeinen kilpailu Jamaikalla.

– Tästä tulee tunteellinen kausi. Odotan todella, että pääsen vielä kerran pistämään faneille kunnon shown pystyyn, minä vain yksinkertaisesti pidän viihdyttämisestä. Samalla tietenkin keskityn tiukasti kauden täysipainoiseen läpiviemiseen.

Ura saattaa päättyä jo Lontoon MM-kilpailuihin.

– Olen keskustellut valmentajani Glen Millsin kanssa asiasta, emme ole vielä päättäneet, juoksenko MM-kilpailujen jälkeen vielä jossakin. En kuitenkaan vaivaa sillä vielä päätäni.

Yksi Boltin päävastustaja MM-Lontoossa on 35-vuotias Justin Gatlin, joka voitti viikonloppuna Yhdysvaltain MM-karsinnat.

– Olin yllättynyt hänen voitostaan. Se oli jopa shokki, sillä nuoret kaverit siellä ovat juosseet erittäin lujaa. Mutta meillä kokeneilla on etuna se, että tiedämme, miten eristä pitää juosta jatkoon, emme käytä liikaa energiaa.

– Mutta silti olin aika shokissa hänen voitostaan. Se osoitti, että Gatlin on todellinen kilpailija, jota ei voi koskaan sivuuttaa kevyesti. Bolt ihmetteli.