Minna Nikkanen ylitti ensimmäisellä yrityksellään korkeuden 455 Pekingin MM-kilpailuiden naisten seiväshypyn karsinnassa ja selviytyi finaaliin. Karsintaraja oli viisi senttiä enemmän 460. Kun vain 14 naista ylitti korkeuden 455, ei karsintaa tämän jälkeen enää jatkettu. Viisi naista ylitti 455 pudotuksitta. Nikkanen ylsi karsinnan jaetulle 6:nnelle tilalle. Korkeudet 415 ja 430 Nikkanen ylitti erittäin ilmavasti. Korkeuteen 445 hän tarvitsi kaksi yritystä, mutta ylitti tämän jälkeen 455 ensimmäisellä yrityksellään rimaa lähes hipoen, mutta kuitenkaan sitä koskettamatta.

– Pientä heittoa oli vauhtijuoksussa. Tuuli vaihteli, mutta aika hyvin sain askelmerkit kohdalleen, Nikkanen kertoi.

– Käytin samaa seivästä, kuin Suomen ennätyshypyssä Kuortaneella. Uutta ennätystä lähdetään hyppäämään finaalissa, hyppääjä julistaa.

Nikkasen ohella finaaliin selviytyi myös kaksi ruotsalaista, maailmanennätysjuniori Angelica Bengtsson ja omaa ennätystään sivunnut Michaela Meijer. Kolme vuotta sitten Helsingissä Euroopan mestaruuden voittanut Tšekin Jiřina Ptáčníková jäi ilman tulosta. Finaalista karsiutuivat myös viime kesän EM-kilpailuiden kakkonen Kreikan Ekateríni Stefanídi ja yhteensä kolme arvokilpailuiden mitalia ja kymmenen pistesijaa saavuttanut Saksan Silke Spiegelburg.