Suomen lännenratsastajien EM-joukkueen kaikki ratsukot jatkavat kilpailua edelleen semifinaaliin Aachenissa perjantaina ratsastetun joukkuekilpailun ja ensimmäisen henkilökohtaisen karsinnan jälkeen.

Päivän parhaaseen tulokseen reiningissä ylsivät karkkilalainen Siri Haanpää ja Whiz N Einstein, jotka olivat 22. tilalla pistein 209.5. Lapinlahtelainen Maria Astikainen ja Chic Ruf Enterprise olivat heti kannoilla 24. tilalla (208.5). Nurmijärveläisen Pete Perkiön ja Smart Spooksterin sijoitus oli 34. (199.0) ja Riihimäen Teija Pietilän ja Remidocin 35. (198.5).

Joukkuekultaa otti Italia, hopeaa Saksa ja pronssia Alankomaat. Suomen joukkue oli kahdeksas yhdeksän maan joukossa.

– Meillä oli kaksi hyvää oman luokan suoritusta ja kaksi ei ratsastanut ihan tasollaan, mikä tiputti kokonaissijoitusta, mutta sentään Ruotsi ohitettiin, joukkueenjohtaja Seppo Perkiö toteaa Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Päivän luokan ensimmäinen sija jaettiin Italian Giovanni Masi De Vargaksen ja Saksan Grischa Ludwigin kesken (221.5), kolmanneksi ratsasti Italian Francesco Martinotti (219.5).

Viidentoista parhaan kärki jatkaa suoraan sunnuntain henkilökohtaiseen finaaliin. Seuraavat kaksikymmentä jatkavat lauantain semifinaaliin, josta finaalipaikka heltiää vielä viiden kärjelle.

Lähde: Suomen Ratsastajainliiton tiedote