Suomen miesten lentopallomaajoukkue jatkoi hienoja otteitaan Belgiassa myös perjantaina. Suomi kaatoi isäntämaan maaottelussa 0-3 (25-27, 20-25, 18-25).

Perjantaina Suomi voitti myös Maaseikissa 3-0 ensimmäisen ottelun.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo vaihtoi passari Eemi Tervaporttia lukuun ottamatta koko aloitusseitsikon toiseen peliin.

Mikko Oivanen pelasi nyt hakkurina, Niklas Seppänen ja Antti Siltala yleispelaajina, Konstantin Shumov ja Jukka Lehtonen keskipelaajina sekä Pasi Hyvärinen liberona. Ville Juntura tuli passariksi kolmanteen erään.

Suomen tehomies oli kapteeni Antti Siltala, joka teki lähes 60% hyökkäystehoilla 17/+12. Keskellä Jukka Lehtonen oli vahva ottaen neljä torjuntaa ja tehden 11/+9. Niklas Seppänen (12/+9) oli kovassa aloituspommituksessa kestäen sen hyvin.

Belgian kuvioita sotki kokeneen passarin Frank Depestelen sormen loukkaantuminen heti pelin alussa. Mathias Valkiers pelasi näin lähes koko pelin.

– Olemme pelanneet nyt kaksi päivää erittäin hyvätasoista lentopalloa. Erittäin hyvätasoista! Niitä asioita mitä on viime viikoilla harjoiteltu, on nyt toteutettu peleissä hienosti.

– Meillä on ollut hyvä kontrolli hyökkäämisessä ja syötössä. Mutta mikä tärkeintä, me olemme puolustaneet todella hienosti molemmissa otteluissa, toteaa päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

– Voittaminen nostaa aina itseluottamusta, se on hyvä juttu. Huomenna pelataan kolmas peli, saadaan sama rytmi kuin itse EM-kisoissa.

– Kyllähän tämä on mennyt, juuri kuten on suunniteltu: kaikille on tullut peliaikaa ja kokemusta. Pieniä viilauksia aina täytyy tietysti tehdä.

Viimeinen viikko ennen EM-kisoja sisältää kaksi ottelua Seinäjoella iranilaista Paykania vastaan 2. ja 3. lokakuuta.

EM-kisat alkavat Suomen osalta 9. lokakuuta Italian Busto Arsiziossa hallitsevaa mestaria Venäjää vastaan. Muut lohkon joukkueet ovat Serbia ja Slovakia.

Suomen pistemiehet:
Mikko Oivanen 11/+4
Antti Siltala 17/+13
Niklas Seppänen 12/+9
Jukka Lehtonen 11/+9
Konstantin Shumov 2/0
Eemi Tervaportti 1/0
Pasi Hyvärinen (L)
Ville Juntura 2/+2
Tommi Siirilä 0/0
Sauli Sinkkonen 0/0
Lelu Ojansivu 1/0