Suomen hiihtomaajoukkueen Iivo Niskasta ei paljon Hiihtoliiton ukaasit hetkauta. Niskanen on jatkanut häntä sponsoroivan energiajuoman mainostamista twitter-tilillään liiton varoituksista huolimatta.

Jo viime kaudella energiajuomaa Hiihtoliiton näkökulmasta kyseenalaisilla keinoilla markkinoinutta Niskasta uhkaa lehtitietojen mukaan sopimussakko. Mistään tällaisestä ei kuitenkaan ole Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmalan mukaan päätetty.

– Kyllähän tässä on urheilija, joka selkeästi kokeilee pysyykö rima kannattimillaan.

– Kokoonnumme Hiihtoliiton johtokunnan kanssa 4.11. ja käsittelemme asiaa. Päätämme miten toimimme ja käymme asiat läpi Iivon ja energiajuomayhtiön kanssa. Emme ole päättäneet, että Niskaselle langetettaisiin automaattisesti sopimussakko, kertoi ulkomailta tavoitettu Kulmala.

Mikäli sopimussakko langetettaisiin, on se Kulmalan mukaan tuntuva summa yksittäiselle urheiijalle. Suuryhtiölle se ei hänen mukaansa tuntuisi missään.

Kulmala ja Hiihtoliitto ovat seuranneet Niskasen toimintaa sosiaalisessa mediassa tiiviisti.

– Meillä ei ole mitään energiajuomayhtiötä vastaan, ja oli suoraan sanottuna yllätys että se tuli taas pöydälle. Mediassa tästä on tullut ehkä turhankin iso kohu, sillä on muitakin urheilijoita, jotka ovat mainostaneet sosiaalisessa mediassa yhteistyökumppaneitaan, Kulmala toteaa.

Hiihtoliitto aikoo käydä läpi urheilijoidensa kanssa säännöt sosiaalisen median käyttöön.

– Toki haluamme, että urheilijamme ovat esillä. Ehkä tässä on filosofinenkin kysymys, että olemmeko samalla puolella urheilijoiden kanssa ja ovatko urheilijat vastaavasti meidän puolellamme.

Missä vaiheessa Niskasen peli sitten vihelletään poikki ja onko vaaraa, että Niskanen jopa erotettaisiin maajoukkuetoiminnasta?

– En lähde tähän kommentoimaan, tuskin meillä on varaa jättää olympiamitalistia ulos maajoukkueesta.

Viime kauden jälkeen tiukennuksia huippu-urheilijasopimukseen tehnyt Hiihtoliitto ei aio kuitenkaan tehdä muutoksia tai löyhennyksiä pykäliin Niskasen vuoksi.

Tämä tarkoittanee käytännössä sitä, että jomman kumman on jossain vaiheessa annettava periksi.

Lähde: Yle