Purjelautaluokka RS:X:n maailmamestaruuskilpailut jatkuivat tänään Omanissa naisten osalta kolmella lähdöllä. Keli pysyi samanlaisena kuin aloituspäivänä maanantaina, kuumana ja kevyttuulisena. Eilen lämmöstä uupunut Tuuli Petäjä-Sirén palautui uuteen kisapäivään ja päivän aikana kestävyys piti mainiosti. Myös sijoituksissa Petäjä-Sirén paransi menoa, ollen 14:s, kymmenes ja seitsemäs.

– Tänään meni pikkuisen paremmin. Kehitys on oikeaan suuntaan, vaikka paljon on vielä työtä tehtävä loppuviikosta, Petäjä-Sirén kuittasi SPV:n tiedotteessa.

Petäjä-Sirén on kokonaistilanteessa sijalla 26. Kisaa johtaa kevyen tuulen expertti Kiinan Peina Chen. Toisena on hallitseva maailmanmestari Ranskan Charline Picon. Huomenna naisilla on välipäivä ja torstaina Petäjä-Sirénin kilpailut jatkuvat kultaryhmässä.

Petäjä-Sirénin tavoitteena Omanin MM-kisoisssa on harjoitella erityisesti kisan kannalta tärkeitä lähtötilanteita. Tavoitteena on myös päästä purjehtimaan lauantain mitalikisassa. Hän tekee tiivistä valmennusyhteistyötä näissäkin kisoissa Viron Matt Richardsin kanssa.