Roope Kakko pelaa ainoana suomalaisena viikonloppuna European Tourin Hong Kong Openissa. Mikko Korhonen karsiutui kahdesta eaglesta huolimatta yhdellä lyönnillä, Mikko Ilonen kahdella.

Justin Rose jatkoi vakuuttavia otteitaan. Torstaina tuloksen 65 tehnyt Rose käytti perjantaina vain lyönnin enemmän ja nousi yhteistuloksella -9 kilpailun kärkeen.

Roope Kakko oli vaikeuksissa etuysillä, jonka hän pelasi neljä yli parin, mutta takalenkin tulos -1, riitti viemään hänet jatkoon pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Hän jakaa kilpailussa sijaa T61 yhteistuloksella par.

– Tein alokasmaisen virheen, en ottanut kuumaan ja kosteaan ilmanalaan tarpeellisia suoloja mukaan kentälle. Ei tuolla pelkällä vedellä pärjää. Olo oli hyvin epämiellyttävä, kone piiputti pahasti, olin aivan puhki”, Kakko ruoski itseään.

– Hyvä nousuhan tuo oli onnettoman alun jälkeen. Mutta en voi antaa itselleni anteeksi huonoa valmistautumista. Onneksi pääsen lauantaina kierrokselle ensimmäisten joukossa heti aamulla. Täytyy pystyä pelaamaan hieman aggressiivisemmin viikonloppuna”, Kakko rakensi pelisuunnitelmaa kauden kahdelle viimeiselle kisakierrokselleen.

Eilen viimeisellä pelaamallaan reiällä epäonnistunut Mikko Korhonen taikoi tänään 67 lyönnin kierroksen. Kohokohta osui rei’ille 13 ja 14, joille hän viimeisteli molemmille eaglet. Jatkoonpääsy jäi lopulta yhden lyönnin päähän.

– Hyvän shown sain aikaan takaysille, ei ihan riittänyt tällä kertaa. Lopetus bogiin vähän harmittaa, eaglet 13:lla ja 14:llä tulivat hyvään saumaan. 14:llä löin wedgen sukkana satasesta sisään. Siinä pääsin vielä hyvin peliin mukaan, lopussa oli vielä pari hyvää birdie-paikkaa, mutta en vaan saanut sisään”, Korhonen kertasi päiväänsä.

Lähde: Golfpiste