Hienon nelinpelikauden tenniksessä pelannut Henri Kontinen on purkanut pakaasinsa ja viettänyt vuoden pisimmän pätkänsä kotimaassa.

Viisi ATP-turnausvoittoa tuonut kausi on päättynyt. On ollut aikaa levätä, nähdä kavereita ja kuntouttaa kroppaa.

– Kuntouttelin niitä pikkuvaivoja, joita kauden aikana esimerkiksi käteen aina tulee. Olen treenannut fysiikkaa ja käynyt fysiossa. Joulukuussa painopiste siirtyi taas enemmän tennikseen, Kontinen kertoo Tennislehdessä.

Marraskuussa hän harjoitteli muutaman päivän brittivalmentaja Chris Eatonin johdolla. Eaton on valmentanut viime kesästä lähtien australialaispelaaja John Peersia, jonka parina Kontinen alkaa kiertää ATP-kilpailuita 2016 alusta.

– Eaton vaikutti pätevältä ja hyvältä tyypiltä. Täytyy katsoa, miten kemiat synkkaavat ja mitä kehityskohteita hän näkee pelissäni. Olen pelannut niin monta vuotta, että tiedän aika hyvin itsekin, mitä pelillisiä juttuja minun pitää kehittää, Kontinen sanoo.

Kontinen viettää joulun kotimaassa ja suuntaa Australiaan tapaninpäivänä. Peers, Kontinen ja Eaton ehtivät hioa nelinpeliä viikon ennen Brisbanen turnausta. Sieltä kiertue jatkuu Sydneyn kautta Melbourneen.

– Peersin kanssa pääsen suoraan kaikkiin isoihin kisoihin, ja pitkässä juoksussa meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä yhdessä, Kontinen sanoo haastattelussa.

Lähde: tennislehti.fi