Matilda Bogdanoff ja Lauri Tuomilehto avasivat hallikautensa lupaavasti

© Kuva: Juha Tamminen
Helsingin IFK:n aitajuoksija Matilda Bogdanoff ja Porvoon Akilleen pikajuoksija Lauri Tuomilehto avasivat hallikautensa sunnuntaina Itä-Helsingin Liikuntamyllyssä avoimissa Nyland-Åbolandin hallimestaruuskilpailuissa.
Bogdanoff kohensi naisten 60 metrin aitajuoksussa hallikauden kotimaiseksi kärkiajaksi 8,30. Hänen toissatalvinen ennätyksensä on 8,12 ja tulosraja maailman hallimestaruuskilpailuihin Portlandiin on 8,14.
Tuomilehto juoksi 19-vuotiaiden ikäluokan kilpailussa 60 metriä alkuerissä 6,94 ja finaalissa 6,97. Hänen aikansa olivat nopeampia, kuin miesten kilpailun voittaneella Elmo Lakalla, joka juoksi alkuerissä 6,96 ja finaalissa 7,02. Tuomilehdon viimetalvinen ennätys on 6,83.
Bogdanoff oli toissatalvena maailman hallimestaruuskilpailuissa parhaiten menestynyt suomalainen ja voitti viime kesänä 100 metrin aitajuoksun maaottelussa Ruotsia vastaan. Poikien Suomen ennätyksiä murskannut Tuomilehto palkittiin viime kesänä hopeamitalilla Euroopan nuoriso-olympiafestivaalissa.
Molemmilla on takanaan kuntoutusvaihe ja kauden avaus oli tähän nähden erittäin onnistunut. Tuomilehto loukkasi reitensä viime heinäkuussa nuoriso-olympiafestivaalin 100 metrin finaalissa ja on ollut sen jälkeen puoli vuotta kilpailematta.
Tuomilehdon seuratoveri Viktor Kantele juoksi 400 metriä jyrkkäkaarteisten halliratojen kotimaiseen kärkiaikaan 50,43. Kantelella ja Tuomilehdolla on saman urheiluseuran ohella sama valmentaja Lars Fagerholm sekä sama syntymäpäiväkin. Molemmat täyttivät vuosia hiljattain 11. tammikuuta.
Naisten 60 metrin juoksun voitti Helsingin IFK:n Jasmin Showlah kelpo ajalla 7,55. Kauden kärkiajan 7,52 aiemmin Kupittaalla juossut Turun Tovereiden Milja Thureson hävisi vain yhden sekunnin sadasosan ja 200 metrillä lauantaina kauden kärkiajan 24,18 juossut Hangö IK:n Jonna Berghem kolme sekunnin sadasosaa.
Miesten 60 metrin aitajuoksun voitti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka komeasti alle kahdeksan sekunnin tuloksella 7,94. Toiseksi sijoittunut Helsingin IFK:n Joona-Ville Heinä hävisi ylivoimaiselle Lakalle roimasti 0,41 sekuntia.
Helsingin Kisa-Veikkojen Roni Ollikainen testasi harjoituskauden kuntoaan pituushyppypaikalla ja Hangö IK:n Linda Sandblom korkeushyppypaikalla. Vuoden 2012 Suomen mestari Ollikainen avasi hallikautensa tuloksella 723 ja yhdeksättä vuotta naisten maajoukkueeseen kuuluva Sandblom tuloksella 175.
Lähde: Suomen Urheiluliiton tiedote


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta