Naisten Salibandyliigan hallitseva mestari Classic uusii valmennustiiminsä ensi kaudelle.

Uusi päävalmentaja on pelaajalegenda ja seuraikoni Katriina Saarinen. Uutena valmentajana tiimiin liittyy Liisa Elomaa Helsingistä sekä valmennuskonsulttina lajipioneeri Tapio Tamminen.

Katriina ”Kassu” Saarinen on ollut mukana nostamassa joukkueen ykkösdivisioonasta pääsarjaan sekä voittamassa kaikkia Classicin kahdeksaa mestaruuspokaalia. Lisäksi hän on juhlinut Classicin kanssa Euroopan Cupin voittoa ja maajoukkueessa maailmanmestaruutta.

Pelaajana hän ei esittelyjä juuri kaipaa, mutta siirtyminen valmennuspuolelle on suuri haaste.

– Pelivuosia varmasti vielä olisi jäljellä. Fyysinen kunto, lähinnä polvet, ei kuitenkaan enää mahdollista pelaamista ja harjoittelua huippujoukkueessa. Sen takia vaihto penkin taakse on tässä kohtaa luonteva ratkaisu jatkaa matkaa joukkueen kanssa, 43-vuotias Saarinen valottaa.

– Siirtyminen valmennukseen on tietysti iso haaste. Kokemusta lajista on pelaajana varmasti enemmän kuin riittävästi, mutta valmennuskokemukseni on pääasiassa toisesta lajista eli tenniksestä.

Myös tenniksessä menestyksekkään pelaajauran luonut Saarinen on työskennellyt ammattivalmentajana Tampereen Tennisseurassa vuodesta 1997. Hän suorittanut Tennisliiton valmentajakoulutukset aina kilpavalmentajatasolle asti sekä Valmentajan ammattitutkinnon 2013. Hän on lisäksi toiminut naisten maajoukkueen eli Fed Cup -tiimin valmentajana neljä kautta vuosina 2009-2013.

– Valmentaminen oli aikanaan luonnollinen jatke oman tennisuran loputtua. Nyt historia vain toistaa itseään. Sen verran on valmentamisestakin tullut kokemusta, ettei pleksit ihan helposti huurru, Saarinen naurahtaa.

Lähde: Classicin tiedote