Salibandyliigan hallitsevan mestarin Seinäjoen Peliveljien kausi päättyi dramaattisesti.

Viikinkien Miko Kailialan 3-2-maali vain sekuntia ennen jatkoajan loppua vei Viikingit välieriin voitoin 4-1. Semifinaaliin jatkaa otteluin 4-1 myös runkosarjan voittaja Classic, joka löi OLS:n 4-3. Illan kolmannessa parissa TPS nousi Happeeta vastaan 3-2-johtoon voittaessaan vieraissa 8-7 rangaistuslaukauskisan jälkeen.

Selkä seinää vasten pelannut SPV johti vielä kolmannessa erässä, mutta sen puolivälissä Tero Tiitu iski pelin tasoihin ja jatkoajalle. Kaksi sekuntia ennen 10 minuutin jatkoajan loppua Lauri Stenfors laukoi vielä viimeisen pallon kohti maalia, mutta se osui kenttäpelaajiin ja jäi irralleen. Kailialan huitaisu osui palloon vain puolittain mutta sai sen lepattamaan korkeassa kaaressa yli SPV-vahti Julius Kivimäen vain sekuntia ennen loppusummeria.

Illan toisessa suuressa draamassa Happee johti TPS:aa vastaan toisessa erässä jo 5-1, mutta vieraat hyödynsivät Janne Hoikkasen päähän osuneesta kontaktista saaman ulosajon ja viiden minuutin ylivoiman kolmella osumalla nousten tasoihin. Happeen kolmannen erän johtomaalin kuittasi TPS-kapteeni Olli Laine ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia, ja ratkaisu siirtyi yliajalle.

Rangaistuslaukauskisassakin Happee oli kiinni voitossa, mutta TPS:n viimeinen laukoja Joonas Koskinen onnistui pakkopaikassa ja siirsi ratkaisun vielä jatkopareille. Varsinaisella peliajalla jo kertaalleen pois vaihdettu TPS-vahti Pyry Luukkonen kurotti jalkapohjansa Happeen Peter Kotilaisen yritykseen, ja tasoittavalla vuorolla Jaakko Hautamäki nosti ratkaisun hengästyttävällä yhden käden taidonnäytteellä.

Kaukana läpihuutojutusta oli myös illan selvin ottelu OLS:n johtaessa Classicia vastaan vielä kolmannessa erässä. Kymmenen minuuttia ennen loppua Lassi Vänttinen nosti kuitenkin runkosarjan ykkösen tasoihin, ja ajassa 57.45 Sami Johansson laukoi Classicin välieriin.

TPS johtaa Happeeta vastaan nyt otteluin 3-2 samoin kuin Oilers Tapanilan Erää vastaan. Parien kuudennet kohtaamiset ovat vuorossa sunnuntaina Turussa ja Vantaalla.

Lähde: Floorball.fi