Riikka Lehtonen ja Taru Lahti varmistivat jatkopaikan jo avauspäivänä Kiinan Xiamenissa pelattavassa beach volleyn World Tourin osakilpailussa.

Suomalaisten kovaan vireen saivat kokea niin yhdysvaltalaispari Brooke SweatLauren Fendrick kuin hollantilaiskaksikko Jantine van der VlistSophie van Gestel.

Lehtonen ja Lahti hallitsivat Xiamenin kaatosateen huomattavasti vastustajiaan paremmin, vaikka avausottelu venyikin kolmanteen erään. Lopulta voittajasta ei kuitenkaan jäänyt epäselvää, kun suomalaispari kaatoi kolmossijoitetut yhdysvaltalaiset numeroin 2-1 (16-21, 21-19, 15-4).

– Peli-ilme oli tänään hyvä ja rohkea. Alku oli hankala, mutta vauhtiin päästyämme onnistumisia tuli mukavasti. Myös syöttöön saatiin mukavasti lisää tehoja, kertasi Lahti avauspäivän tapahtumia.

Päivän toinen ottelu oli sitten helpompi. Lehtonen ja Lahti pitivät hollantilaisparin koko ajan takaa-ajajana vieden pelin nimiinsä puhtaasti 2-0 (21-14, 21-18).

Perjantain kolmannessa pelissä on panoksena lohkovoitto ja samalla pääsy suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Siinä vastaan asettuu niin ikään hollantilaispari Rimke BraakmanJolien Sinnema.

– Nyt käytämme tämän tilaisuuden hyväksi ja otamme lohkovoiton. Urheilu on kivaa, ja kotiasiat ovat kunnossa, Lehtonen iloitsi.

Lähde: Lentopalloliitto