Joukkuevoimistelun maailmanmestaruudesta käytiin tänään äärimmäisen tiukka taistelu Brnossa Tshekissä. Mestaruuden nappasi lopulta pienimmällä mahdollisella 0,05 piste-erolla Venäjän Expressia-joukkue pisteillä 38,400.

Suomi sijoittui MM-kilpailuissa toiseksi, kun Tampereen Voimistelijoiden Minetit voimisteli kokonaispisteet 38,350. Suomen Ovo Team (Olarin Voimistelijat) voimisteli neljännelle sijalle pisteillä 37,450.

– Hävisimme erittäin kokeneelle joukkueelle, mutta kyllä ensimmäisenä tunteena on nyt pettymys. Olisimme toivoneet parempia pisteitä, ottaen huomioon, että tämän päivän suoritus oi eilistä parempi ja meidän kauden parhaita vetoja. Olemme suoritukseemme tyytyväisiä, mutta tänään se ei riittänyt MM-kultaan, Minettien kapteeni Ella Ratilainen kertoi.

Toista kertaa naisten MM-kilpailuissa Suomea edustanut Minetit kokivat tänään yhtä karvaan kalkin kuin Ovo Team vuoden 2013 MM-kilpailuissa. Tällöin Lahdessa käydyissä joukkuevoimistelun MM-kilpailuissa mestaruuden vei Venäjän Madonna samaisella pienimmällä mahdollisella pistemäärällä 0,05 tiputtaen Suomen MM-hopealle.

Ratilainen naurahtaa tälle historian itsensä toistamiselle ja toteaa pettymyksestä huolimatta tämän päiväisten kisojen olleen hieno päätös kaudelle.

– Kyllähän tästä mitalin nälkää jäi. Ensi vuoden kotikisoihin luonnollisesti lähdetään valmistautumaan suurella panoksella.

Seuraavat IFAGG:n joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestetään Suomessa, Helsingin Jäähallissa 26.-28.5.2017. Kilpailut tulevat olemaan järjestyksessään 18. ja neljännet Suomessa järjestetyt IFAGG:n joukkuevoimistelun MM-kilpailut.

Tämän päiväisten kisojen perusteella ensi vuoden MM-kilpailuista on odotettavissa erittäin kovatasoiset.

– Suomalaisille joukkueille jäi mitalinälkää näistä kisoista. Kotikisaan on myös helpompi lähteä takaa-ajoasemasta. Ensi vuonna suomalainen yleisö saa todistaa tiukkaa mitalitaistelua niin naisten kuin junioreidenkin MM-kilpailuissa, joukkuevoimistelun päävalmentaja Veera Kainulainen lupaa.

Junioreiden eli 14-16 -vuotiaiden kilpailuissa Suomeen tuli tänään MM-hopeaa ja MM-pronssia. Hopealle voimisteli Ovo Junior Team (Olarin Voimistelijat) ja pronssille Minetit Junior (Tampereen Voimistelijat).

Lähde: Voimisteluliitto