EM-paikka karkasi alle 19-vuotiailta lentopallonaisilta

© Kuva: Getty Images
Torstaina Nordiksella HIFK - Ässät! Lunasta talletusbonus!

Suomen alle 19-vuotiaiden naisten lentopallomaajoukkue menetti mahdollisuuden tämän vuotisiin EM-kilpailuihin tappiolla Serbialle sen maaperällä jatkokarsintaturnauksessa Vrnjacka Banjassa.

Serbia löi tauluun selkeät lukemat 3-0 (25-11, 25-17, 25-15). Puola voitti aiemmin päivällä Tshekin 3-0, ja näin kaksi lajin suurmaata, Serbia ja Puola taistelevat tämän lohkon jatkopaikoista sunnuntaina.

– Onneksi tasoero ei oikeasti ihan noin suuri ole, miltä lukemat näyttävät. Serbia teki melkoisen ryhtiliikkeen ensimmäisestä pelistään. Vain vastaanottopelissä olimme edes lähellä samaa toimintaa heidän kanssaan, valmentaja Tapio Kangasniemi harmitteli.

Puolustuspelistäkään, joka yleensä on ollut Suomen kannattelija, ei nyt tullut apuja. Suomi teki ensimmäistä ottelua enemmän vaihtoja, mutta pelin kulku ei niistä kääntynyt.

Ronja Heikkiniemi teki kahdeksan ja juuri vuoden juniorilentopalloilijan palkinnon Suomessa pokannut Suvi Kokkonen seitsemän pistettä. Muilta osin pelaajakohtainen saldo jäi korkeintaan kahteen pisteeseen.

– Tavoitteena on pelata ehjempi peli turnauksen päätöksessä Tshekkiä vastaan ja hakea parasta mahdollista sijoitusta. Rankingilla on aina merkitystä tulevia karsintoja ajatellen, Kangasniemi sanoi.

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Torstaina Nordiksella HIFK - Ässät! Lunasta talletusbonus!