Suomen ykköspyöräilijä Lotta Lepistö valmistautuu kovaa vauhtia loppukesästä kilpailtaviin olympialaisiin.

Lepistön valmistautuminen Rion olympialaisiin koostuu työtehtävistä eli tiiminsä Cervélo Bigla Pro Cyclingin väreissä kilpailemisesta. Suomen ykköspyöräilijä ja olympialaisissa pyöräilyn ainoa suomalaisedustaja odottaa Rion olympialaisia innolla.

– Olympialaiset ovat suurin urheilutapahtuma. Itse paikan hankkiminen on jo saavutus sinällään. On hienoa edustaa Suomea kisoissa. Se on ollut haaveena pikkutytöstä asti, Lepistö totesi.

Valmistautuminen etenee työnantajan ehdoilla.

– Kisakalenteri täyttyy tiimin kisoista edelliset viikot, ei niinkään treeneistä. Ohjelmassani on Thüringen Rundfahrt, La Course ja Ride London.

Olympialaisissa lähtöviivalla on vain 67 kilpailijaa. Lepistö on ainut suomalainen.

– Arvokisoissa yleensä kisaaminen on hermostuneempaa ja ei anneta yhtään tilaa. Toinen suomalainen olisi voinut suojata tuulelta ja auttaa pitämään paikkaa. Henkisesti olisi myös ollut hyvä saada toinen suomalainen.

– Paras suoritus tänä vuonna on ollut Aviva Tourin vikalla etapilla, kun voitin sen. Taktisesti joukkueelta hyvä ajo ja samalla suojelin meidän kapteenia, joka GC ssä kakkosena. Se oli piste i:n päälle hyvästä joukkue-ajosta.

Internationale Thüringen Rundfahrt der Frauen käynnistyy perjantaina ja jatkuu viikon ajan. Rio de Janeiron olympialaisissa pyöräily on ohjelmassa 6.-20.8.

Lähde: Tiedote