Törmäys oli vesittää Tuula Tenkasen tiistain Rion olympialaisissa, mutta suomalaispurhehtija selvisi kuitenkin säikähdyksellä.

Laser radialissa nähtiin draamaa ja rytinää jo ennen tiistain ensimmäistä kisalähtöä, kun brasilialaispurjehtija Fernanda Dencop törmäsi Tenkasen perään. Törmäyksen voimasta suomalaisen vene vaurioitui niin, että hän joutui jättämään lähdön väliin.

Tenkanen haki tilanteesta virallista hyvitystä, joka protestikäsittelyn jälkeen myönnettiin muiden lähtöjen keskiarvon perusteella. Päivän toisessa lähdössä hän sijoittui komeasti toiseksi ja kokonaiskilpailussa hallussa on hyvityksen myötä kolmas sija.

– Toki olen helpottunut päätöksestä, vaikka mieluiten olisin tietysti purjehtinut päivän ensimmäisen lähdön. Brasilialainen teki onneksi kaikkensa, että sain hyvityksen. Hän törmäsi veneeni perään vahingossa ennen ensimmäistä lähtöä. Peräsimen hela meni rikki, enkä siksi voinut kilpailla. Onneksi pääsin toiseen lähtöön mukaan ja sain hyvän tuloksen (toinen), Tenkanen kertoo Suomen Olympiakomitean tiedotteessa.

Tenkasen urakka Riossa jatkuu keskiviikkona kahdella lähdöllä.

Lähde: Sport.fi