Mikko Korhonen piti asemansa golfin Euroopan kiertueen Qatar Masters -kilpailun kärkitaistelussa perjantaina.

Hän teki tuloksen 71 (-1) ja siirtyi yhteistulokseen -8. Korhonen jakaa kilpailun kärkipaikkaa neljän muun pelaajan kanssa, kun kilpailun toinen päivä on vielä kesken.

Torstaina iltapäivällä kierroksensa pelannut Korhonen joutui perjantaina starttaamaan kentälle ensimmäisessä ryhmässä jo kello 6.30 paikallista eli 5.30 Suomen aikaa. Yöunet jäivät lyhyiksi eikä hän ehtinyt palautumaan riittävästi ensimmäisestä pelipäivästä.

– Usko oli siellä tänään välillä koetuksella, mutta ehjin nahoin selvittiin maaliin. Oli aika hapokas herätys kello 4.15. Kroppa ei oikein auennut ollenkaan, palautuminen jäi selkeästi liian lyhyeksi ja unet olivat huonot, Korhonen kommentoi.

Pienistä käynnistymisvaikeuksista huolimatta Korhonen teki ensimmäisen päivän neljästä birdiestään jo kentän avausväylällä. Tulosta heikensivät väylän viisi bogey ja väylän yhdeksän tupla. Keskittyminen ei häiriintynyt edes tuplabogista, jonka Korhonen kuittasi välittömästi tekemällä seuraavalla väylällä birdien.

– Viikonloppuun on kuitenkin hyvät asemat ja se on pääasia. Nyt ehtii kyllä palautumaan ja saamaan paikat auki huomiselle, Korhonen suunnitteli.

Kisan toinen suomalainen, Mikko Ilonen tulee todennäköisesti karsiutumaan kilpailusta yhteistuloksella +4.

Lauantaina Korhonen tulee lähtemään kierrokselleen viimeisten pelaajien joukossa arviolta kello 10.00 Suomen aikaa.

Lähde: Korhosen tiedote