Sivustomme jakaa kouluarvosanat suomalaisille urheilijoille Lahden MM-hiihdoista. Tiistaina tulessa oli neljä urheilijaa naisten 10 kilometrin perinteisellä.

Kerttu Niskanen 9+ (10km:n 6:s)
Keräsi itsensä loistavasti kehnohkon parisprintin jälkeen. Kritisoi itseään tiukasti kilpailun jälkeen, mutta turhaan. Paikka viestijoukkueessa varmistui tällä hiihdolla. Erittäin hyvä suoritus ja tasonnosto kesken kilpailujen.

Laura Mononen 8- (10km:n 14:s)
Niin sanottu normisuoritus. Ei venymistä, muttei myöskään mitään romahdusta. Jäi Pärmäkoskesta vain 13 sekuntia ja kymppisakista yhdeksän sekuntia. Viestissä sitä venymistä vapaan osuudella on sitten pikku pakko tulla.

Krista Pärmäkoski 7,5 (10km:n 7:s)
Suksivalinta oli väärä, ja sen tekee urheilija itse. Mutta ei ollut paras päivä selkeästi muutenkaan. Olisiko loistava yhdistelmähiihto hiukan tuonut tyytyväisyyttä puseroon? Toki MM-seiska ei ole huono, mutta skiathlonin hopea nosti odotukset kattoon. Eroa mitaliin jäi nyt kuitenkin peräti 36,4 sekuntia, ja Marit Björgen ruoski peräti 1.31,4 kovempaa. Se on paljon se, vaikka Björgen ei tänään tästä maailmasta ollutkaan.

Anne Kyllönen 5- (10km:n 38:s)
Kyllönen pisti kaiken suksien ja huollon syyksi, mikä on toki pettymyksen hetkellä normireaktio urheilijalta. Takki oli kuitenkin selkeästi tyhjä ja suoritus lähinnä ala-arvoinen. Vaikea kuvitella, että juuri Kyllösen kohdalla olisi tehty niin erilaisia voiteluvalintoja kuin muilla, että syy olisi ollut kokonaan siinä. Vaisu kausi muutamaa pilkahdusta lukuun ottamatta sai nyt jatkoa.