Maailmanmestari-Suomi isännöi salibandymaailman kovimpia kilpakumppaneitaan 27.-29. huhtikuuta Turussa, kun Mari Areenalla pelataan lajin neljän kovimman maan EuroFloorball Tour -turnaus.

Suomen lisäksi turnaukseen osallistuvat kovimmilla nimillään Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki.

Turun EFT-turnaus on monella tapaa mielenkiintoinen. Se on ensimmäinen kerta, kun Suomi ja Ruotsi kohtaavat Riian MM-finaalin jälkeen, jossa Suomi vei maailmanmestaruuden rangaistuslaukausten jälkeen.

Suomi esiintyy turnauksessa ensi kertaa uusvanhan päävalmentajansa, Petteri Nykyn johdolla. Myös revanssia hakeva Ruotsi on uusinut valmennuksensa. Oman mausteensa tuo lähestyvä World Games, johon kyseiset maat valmistautuvat kiivaasti Turun EFT-turnauksessa.

– Uskaltaisin veikata, että lähes 100 % kärkimaiden World Games -pelaajista nähdään myös Turussa huhtikuun lopussa. World Games on iso näyteikkuna salibandylle. Näitä projekteja viedäänkin käsi kädessä. Kansainväliset pelit ovat kuitenkin niitä paikkoja, joissa pelaajia todella mitataan, Nykky toteaa.

– On mielenkiintoista nähdä Turussa, missä maat menevät tällä hetkellä. Tshekki ja Sveitsi ovat nuorentaneet joukkueitaan ja Ruotsilla on uusi päävalmentaja aloittanut toimessaan, Nykky jatkaa.

EFT-ottelut

Torstai 27.4.
12:30 Sveitsi – Ruotsi
18:30 Suomi – Tshekki

Perjantai 28.4.
12:30 Ruotsi – Tshekki
18:30 Sveitsi – Suomi

Lauantai 29.4.
14:00 Tshekki – Sveitsi
17:00 Suomi – Ruotsi

Lähde: Floorball.fi