Mikko Korhosen väkevä ote golfin Euroopan kiertueen Rocco Forte Open -kilpailussa Italian Sisiliassa sai jatkoa lauantaina.

Korhonen teki kisan kolmannella kierroksella tuloksen +2 (73), joka oli päivän tulostason huomioon ottaen erinomainen. Hän jakaa kilpailussa sijaa 24.

Jos kahtena ensimmäisenä pelipäivänä kenttä tarjosikin pelaajille mahdollisuuden huippukierroksiin, oli lauantaina tilanne päinvastainen.

– Tuuli oli todella kova tänään. Kaksi ensimmäistä päivää mentiin lähes tyynessä säässä. Lyhyellä par-kolmosella, kentän seitsemäs reikä, oli matkaa sata metriä ja mailana rauta-7, Korhonen kuvaili tiedotteessaan.

72:sta jatkoon selviytyneestä pelaajasta vain kymmenkunta pystyi lauantaina alittamaan parin.

– Ihan hyvä kierros, ei voi valittaa. Etuysin olin tosi hyvin pelissä sisällä ja vedin fiiliksellä tuulilyöntejä. Takaysillä tipuin vähän pois ja loppu olikin taistelua.

– Huomasi selvästi, kuinka mindset muuttui, ensimmäisen yhdeksän reiän ajan näin vain mahdollisuuksia, toisen yhdeksikön vaaroja. Näin se menee, pitää pysytellä hereillä koko päivä, hän päätti.

Korhonen on kolmen kierroksen jälkeen tuloksessa kuusi alle parin.

Kärkikymmenikköön vaaditaan kolmen lyönnin kiri, eikä kärkikolmikkokaan ole kuin viiden lyönnin päässä.

Kisaa johtaa Espanjan Alvaro Quiros tuloksella -16. Roope Kakko teki lauantaina tuloksen +4 ja tippui sijalle 58 yhteistuloksella -1.

Tuloslistaa voit seurata täältä.