Vääntö nyrkkeilyn WBA-, IBO- ja IBF-liittojen raskaan sarjan mestari Anthony Joshuan seuraavasta haastajasta käy kuumana.

Ukrainalaisjätti Vladimir Klitshkon eläköitymisen myötä (uutinen) Joshuan haastajaksi on jo tarjottu IBF-liiton ykköskandidaatti Kubrat Pulevia (uutinen).

Joshuan promoottori Eddie Hearn paljasti jo aiemmin Sky Sportsille, miten Klitshkon eläköityminen vaikuttaa Joshuan tulevaisuuteen.

– Joshuan seuraava vastustaja on IBF-liiton määräämä haastaja Kubrat Pulev. Hän on IBF:n ykköshaastaja ottelemaan Joshuaa vastaan mestaruusvyöstä, Hearn sanoi.

Nyt tilanne on saanut uuden käänteen. WBA-liitto on määrännyt Joshuan taustajoukot neuvottelemaan kuubalaisen Luis Ortizin kanssa. Lempinimellä King Kong kulkeva Ortiz on WBA-liiton ykköshaastaja Joshualle.

Manageri Jay Jiminezin mukaan Ortizin mandaatti menee Pulevin edelle ja Joshuan on kohdattava seuraavaksi kuubalainen.

– Joshua voi tulla Yhdysvaltojen maaperälle King Kongin tyrmäämäksi. Me olemme seuraavana jonossa. Meillä ei ole ongelmia otella 11. marraskuuta Las Vegasissa. Meidän mandaatti menee Pulevin edelle ja he tietävät sen, Jimenez kertoi BoxingScene.comille.

38-vuotias Ortiz ei ole hävinnyt urallaan yhtään ottelua. Mies on voittanut 27 matsia ja kahdesti ottelu on mitätöity jälkikäteen.

WBA Boxing

@WBABoxing
WBA orders Joshua vs Ortiz. #WBAboxing buff.ly/2v1l4wN kingkongboxing @anthonyfjoshua