Koko maailman seuratuin urheilutapahtuma on ilman muuta Conor McGregorin ja Floyd Mayweatherin välinen nyrkkeilyottelu.

Ottelu on alusta alkaen saanut osan kamppailu-urheilun ystävistä takajaloilleen, osan hihkumaan riemusta. Kaikki tämä ennakkospekulointi, puolesta ja vastaan, todistaa kuitenkin sen, miten kiinnostavaksi ottelu on kasvanut.

Yksi otteluun vähän skeptisemmin suhtautuva henkilö on entinen mestarinyrkkeilijä Amin Asikainen.

Asikainen ei täysin ymmärrä, miten vapaaottelija McGregor pääsee ottelemaan suoraan huippunyrkkeilijä Mayweatheria vastaan.

– Ehkä hänen olisi ensin pitänyt ansaita se ottelemalla jotain kevyempää nyrkkeilijää vastaan ja näyttää, että hän voi voittaa tuollaisena kansainvälisen tason nyrkkeilijän. Mayweather on vähän eri tason kaveri.

– Enemmänkin tuollainen hype-matsi se on, Asikainen sanoi.

Asikainen pitää mahdollisena, että ottelun annetaan suunnitellusti jatkua pidempään kuin olisi tarvis.

– Se vähän riippuu, onko heillä joku saunasopimus siinä, että ottavat nätisti sen. Jos se todellisesti menee, ei se montaa erää kestäisi. Mutta ei noista ikinä tiedä. Ei nyrkkeilyssä saisi olla mitään sopuhommaa, mutta kyllä sen näkee, jos otetaan vähän kevyemmin, Asikainen selittää.

Asikainen ei usko McGregorin kestävän kehässä 3-4 erää pidempään, jos ottelussa edetään puhtaat jauhot pussissa.

McGregorin ja Mayweatherin välinen ottelu on maksullinen (Katso ottelu suorana Viaplayssa (linkki), mutta muuten Viasatin kanavat näkyvät viikonloppuna ilmaiseksi.

Nyrkkeilyn ystäville on lauantaina tiedossa Olavinlinna Boxing Night, jossa nähdään muun muassa Niklas Räsäsen ja Eva Wahlströmin ottelut. Viasat Open Weekend: linkki .