© Kuva: Getty Images

Video: 56-vuotias japanilainen kotirouva on todella kovassa kunnossa – ”Ihmiset sekoavat”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Naiskehonrakentajat rikkovat stereotypioita Japanissa.

Satoko Yamanouchi oli yksi heistä, jotka kilpailivat kehonrakennuksessa maan mestaruuskisoissa Tokiossa. Hän on voittanut mestaruuden kuudesti.

56-vuotias Yamanouchi on ollut eturintamassa murtamassa muureja.

– Haluan auttaa muuttamaan käsityksiä siitä, että useammat voivat arvostaa lihaksikkaan naisen kauneutta. Kun kerron ihmisille olevani kehonrakentaja, niin he sekoavat, Yamanouchi sanoi AFP:lle.

Nainen innostui kehonrakennuksesta lähestyessään viidenkymmenen vuoden ikää. Yamanouchi halusi pitää itsestään huolta.

– Mieheni ei pitänyt siitä, kun aloitin. Hän ei pitänyt ajatuksesta, että olen bikinit päällä ihmisten edessä. Nyt hän on tullut toisiin aatoksiin, Yamanouchi selvitti.

– En halua näyttää Hulkilta. Haluan näyttää kauniilta ja säilyttää naisellisuuteni. En vain tunne olevani tavallinen kotirouva. Ponnistelen aina saadakseni täydellisen vartalon, nainen jatkoi.

Neli- ja viisikymppisten naiskehonharrastajien määrä on lisääntynyt huimasti Japanissa viime vuosina. Heillä on aikaa panostaa lajiin sen jälkeen, kun lapset ovat kasvaneet isoiksi.

Japanilaismiehille lihaksikkaat naiset ovat vaikea asia.

– Kun aloitin harjoittelun, niin vanhempani olivat jyrkästi sitä vastaan – jopa kaverini. Japanilaiset miehet eivät vieläkään hyväksy lihaksikkaita naisia. On tärkeää muuttaa asenteita. Naisellisen kehon, eli kapean vyötärön ja pyöreän pyllyn saa lihaksia muokkaamalla, kehonrakennuksen kaksinkertainen Japanin mestari Yuri Yasui sanoi.

Video Yamanouchista ja Yasuista löytyy täältä.

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon