Nyrkkeilyn entinen raskaan sarjan maailmanmestari Tyson Fury saattaa haastaa Iso-Britannian antidopingtoimikunnan oikeuteen, uutisoi BBC.

Iso-Britannian antidopingtoimikunta UKADA tiedotti kesällä 2016, että Fury oli antanut positiivisen dopingnäytteen. Fury on kiistänyt syyllisyytensä ja kertonut saaneensa elimistöönsä nandrolonia syömällä saastunutta lihaa.

Fury ei ole otellut kahteen vuoteen ja on taistellut dopingsyytöksestä UKADA:n kanssa. Toukokuinen kuulemistilaisuus keskeytettiin yllättäen.

Mikäli Fury todetaan syyttömäksi, niin se voi käydä UKADA:lle todella kalliiksi. BBC raportoi, että Fury voi haastaa antipopingviranomaiset oikeuteen menettämistään tuloista.

Furyn uusintamatsi Vladimir Klitshkoa vastaan jäi väliin dopingpannan vuoksi, eikä matsi Anthony Joshuaa vastaan ole toteutunut. Furyn vaatima korvaussumma voi olla useita miljoonia.

Tämä saattaisi ajaa UKADA:n jopa konkurssiin, sillä organisaation vuosibudjetti on BBC:n tietojen mukaan noin kahdeksan miljoonaa puntaa (runsaat yhdeksän miljoonaa euroa).

Furyn tapauksen käsittelyn on määrä jatkua joulukuussa uudella kuulemistilaisuudella.

Päivitys 9.11. klo 7.02 Fury kiistänyt syyllisyytensä.