Nyrkkeilyn raskassarjan suurin tähti Anthony Joshua on tunnettu hurjan voimakkaiden iskujensa lisäksi arvokkaasta ja kohteliaasta käytöksestään mediassa ja kehässä muita ottelijoita kohtaan. 28-vuotias brittitähti ei ole erehtynyt juuri koskaan jauhamaan painokelvotonta ”roskapuhetta” vastustajilleen.

Entisen raskassarjan ruhtinaan Tyson Furyn kohdalla IBO-, IBF- ja WBA-liittojen mestari on kuitenkin valmis tekemään poikkeuksen. Joshua paljasti BBC:n haastattelussa olevansa kyllästynyt kehumaan dopingista aiemmin kärähtänyttä Furya, joka on uhkaillut palaavansa ensi vuonna kehään pieksemään kaikki raskassarjan kovimmat nimet.

– Mitä olemme saavuttaneet raskassarjan mestareina on ilmiömäistä. En kuitenkaan voi arvostaa ketään, joka yrittää tahrata saavutuksemme. En arvosta häntä lainkaan. En kunnioita moniakaan raskassarjan ottelijoita. Tämä ei ole mitään näyttelemistä. Olen vain rehellinen. Ennen minulla oli tapana sanoa kivoja asioita heistä, mutta ei enää, Joshua ryöpytti.

Harvinaisen avoimesti BBC:lle avautunut Joshua kertoi kyllästyneensä hiljalleen suurisuisen ex-mestarin kehumiseen vain sen vuoksi, että raskassasrjan painoluokka näyttäisi katsojien silmissä paremmalta.

– Jos kehun Furya maasta taivaisiin ja kerron kunnioittavani häntä ja hänen saavutuksiaan, raskassarja näyttää hyvältä. Sitten, kun Fury taas haukkuu minua pummiksi ja väittää minun olevan pulassa jokaisen vastustajani kanssa, hän pilaa sen kaiken, Joshua raivosi.

Joshua kohtaa seuraavaksi WBO-liiton raskassarjan mestarin Joseph Parkerin ensi vuonna kevättalvella. Brittitähti kohtaa myöhemmin tulevana vuonna myös jenkkihaastaja Deontay Wilderin.

Vasta dopingpannastaan selvinnyt Fury on myös uhonnut palaavansa kehään vuonna 2018. Irlantilais-brittiläinen nyrkkeilytähti on vaatinut jo pitkään matsia Joshuan kanssa, joka pitää varovaisesti ovea auki huippuottelulle.

– Hän on eläväinen vastus, kun hän on kunnossa. Jos hän on selvittänyt demoninsa, hän on enemmän kuin tervetullut kehään kanssani. Kaikella kunniotuksella häntä kohtaan sanoisin silti, että hänen taustajoukkojensa olisi parempi järjestää hänelle muutama muu matsi minua ennen. Hän täytyy laittaa kehonsa kuntoon ja saada muutama voitto vyölleen. Sitten voimme palata asiaan, Joshua veisteli.