UFC:n presidentti Dana White paljasti USA Todaylle, että Conor McGregor ei näillä näkymin halua ottaa UFC-ottelua ennen syyskuuta. Vapaaottelun huippupromootiolle tämä ei kuitenkaan sovi. UFC:n nokkamies uhkasikin riisua irlantilaistähden kevytsarjan mestaruusvyöstään, jos McGregor ei suostu puolustamaan titteliään syksyä aiemmin.

– Dana White kertoi suunnittelevansa Habib Nurmagomedovin ja Tony Fergusonin kohtaamista kuultuaan siitä, ettei Conor McGregor aio otella ennen syyskuuta. Kysyttäessä siitä, riistäisivätkö he siinä tapauksessa miehen mestaruuden, White vastasi ”ehdottomasti”, USA Todayn toimittaja Mike Bohn valotti Twitter-päivityksessään.

Mike Bohn

@MikeBohn
Dana White tells FS1 that UFC is working on Tony Ferguson vs. Khabib Nurmagomedov after Conor McGregor telling him he may not fight until September. Would McGregor be stripped? "Absolutely," he says.

White on valitellut aiemminkin siitä, että ettei irkkutähti tahdo suostua puolustamaan mestaruuttaan. Hetken aikaa yhtä aikaa kevytsarjan ja höyhensarjan mestaruuksia hallinnut 29-vuotias ei ole puolustanut mitään vöistään koskaan, eikä ole otellut vapaaottelussa yli vuoteen.

Kevytsarjan kiistaton ykköshaastaja Nurmagomedov ja väliaikainen mestari Ferguson ottelisivat melko varmasti painoluokan varsinaisesta mestaruudesta, jos McGregor ei vaivautuisi ottelemaan aiemmin keväällä. Tietojen mukaan irlantilainen ei ole ollut tyytyväinen UFC:n tarjouksiin ottelusopimuksesta, ja vaatii lisää rahaa kontrahtiinsa.