Nyrkkeilyn raskassarjan WBO-liiton maailmanmestari Joseph Parker uskoo päässeensä supertähti Anthony Joshuan pään sisään ”roskapuheillaan”. Uusiseelantilainen uskoo järisyttäneensä viileän rennon brittitähden henkistä tahtotilaa juuri sopivasti ennen miesten MM-ottelua.

– Uskon, että Joshua on aika hermostunut näiden puheideni vuoksi. Pääsimme hänen ihonsa alle. Haluaisin vain sanoa, että tämä kuuluu tähän lajiin. Se on osa tätä peliä, 26-vuotias nyrkkisankari naureskeli ESPN:n haastattelussa.

Parker ja hänen taustajoukkonsa ovat pyrkineet ärsyttämään WBA-, IBO- ja IBF-liittojen mestaria väittämällä toistuvasti, että Joshua olisi tullut tyrmätyksi useaan otteeseen sparratessaan harjoitussalilla. Uusiseelantilaiset sanoivat medialle, että heillä olisi hallussaan videomateriaalia kyseisistä tilanteista.

– Tiimini keksi sen idean, miten lähestyisimme Joshuaa ja hänen tiimiään. Voidaan siis sanoa, että se oli heidän keksintönsä, mutta minä edustin sitä. Nyt Joshua on ärsyyntynyt ja vihainen, ja se tuo hänen parhaan puolensa esiin ottelussa, Parker hehkutti.

Joshuan ja Parkerin paljon hehkutettu ottelu varmistettiin vihdoin virallisesti eilen. Osapuolet väänsivät pitkään ottelun tulojaosta, mutta pääsivät lopulta yhteisymmärrykseen. Huippuiskijät kohtaavat 31. maaliskuuta Cardiffissa.

24 ottelun voittamattomasta ottelutilastoon huolimatta Parker lähtee otteluun altavastaajana. Vuoden 2012 olympiakultamitalisti Joshua on myös voittamaton ja saavutusten valossa menestyksekkäämpi nyrkkeilijä.

Lyöntivoimastaan tunnettu Parker luottaa kuitenkin omaan kykyynsä kaataa brittimestari kehässä.

– Huhtikuun ensimmäisenä päivänä kaikki näkevät minun ja Joshuan välisen kontrastin. Uskon todella, että astun kehästä voitokkaana ja lennän kotiin juhlimaan perheeni kanssa. Koskaan ei voi kuitenkaan tietää, miten käy. Se riippuu ihan siitä, kumpi onnistuu kaivamaan itsestään irti paremman suorituksen sinä päivänä, Parker pohti.