Samaan aikaan, kun nyrkkeilymaailma suree viikonvaihteessa menehtynyttä Scott Westgarthia, kertoo brittiläinen raskaan sarjan iskijä Dillian Whyte The Sun-lehdelle lajin pelastaneen hänet.

Whyte on suomalaisille tuttu viime lokakuun ottelustaan Robert Heleniusta vastaan. Tuolloin britti kukisti suomalaisen selvästi pisteillä Walesin Cardiffissa käydyssä ottelussa.

– Nyrkkeily todellakin pelasti minut, olin yksi niistä, jotka eivät menestyneet koulussa. Paikkani oli tarkoitus olla vankilassa tai kuollut. Nyrkkeily on hieno laji keille tahansa nuorille, jotka ajattelevat olevansa pahoja poikia, se opettaa nöyryyttä, kuria ja itsekunnioitusta, Whyte painottaa.

Hän itse kertoo olleensa todellakin paha poika. Muutettuaan Englantiin Jamaikalta 12-vuotiaana, joutui nuorukainen alituiseen ongelmiin kadulla.

– Minua puukotettiin, kun olin 13- , 15-, ja 16-vuotias, sillä tavalla oikeastaan päädyin nyrkkeilyyn, Whyte kertoo.

Hän kertoo joutuneensa myös väistelemään luoteja kadulla ja ylpeilleensä lähinnä vain kaikesta kavereilleen tajuamatta vaaraa jossa eli.

Miehen pelastus oli lopulta nuorisotyöntekijä, joka vei Whyten salille, aluksi lajina oli kickboxing, myöhemmin nyrkkeily. Loppu onkin historiaa.

Whyten nyrkkeilyura jatkuu maaliskuun 23.päivänä Lontoon O2-areenalla australialaista Lucas Brownea vastaan.