Nyt se on varmaa! Conor McGregor menettää mestaruusvyönsä huhtikuisen huippuottelun voittajalle

© Kuva: Getty Images

UFC:n presidentti Dana White vahvisti Los Angeles Timesille, että kevytsarjan hallitseva maailmanmestari Conor McGregor tulee menettämään mestaruusvyönsä Tony Fergusonin ja Khabib Nurmagomedovin välisen MM-ottelun voittajalle.

Irlantilaistähdelle annettiin reilusti aikaa palata häkkiin puolustamaan MM-vyötään, vaikka miehen sapattivapaa oli jo venähtänyt yli vuoden pituiseksi. Tietojen mukaan UFC-pomo White yritti pitkään neuvotella McGregorin paluuta tälle keväälle, mutta sopimusta ei ole toistaiseksi syntynyt.

Painoluokan väliaikaisen mestaruuden ehti välissä valloittaa monipuolinen huippuottelija Tony Ferguson. McGregorin nautiskellessa vapaa-ajastaan kevytsarjan rankingeissa nousi myös toinen kärkihaastaja, venäläinen painimestari Khabib Nurmagomedov.

Kevytsarjan mestaruusjärjestelmä oli niin tukossa, että UFC:lle ei jäänyt lopulta muuta vaihtoehtoa kuin järjestää mestaruusottelu Nurgomedovin ja Fergusonin välille. White vahvisti perjantaina LA Timesille, että ottelusopimukseen kirjattiin kyseessä olevan mittelö virallisesta MM-vyöstä.

– Aivan oikein. Kun ensimmäinen isku lyödään, pelissä on oikea mestaruusvyö. Se on vain reilua. He ovat nousseet ja taistelleet tiensä 1. ja 2. MM-haastajaksi. He ovat ansainneet tämän, White vakuutti LA Timesille.

McGregor ei ole otellut vapaaottelussa sen jälkeen, kun hän voitti kevytsarjan mestaruuden Eddie Alvarezilta marraskuussa 2016. Kamppailutähti oli hetken aikaa kahden painoluokan maailmamestari, sillä hänellä oli edelleen hallussa myös höyhensarjan mestaruusvyö.

Höyhensarjan mestaruus riisuttiin McGregorilta kuitenkin nopeasti. Irlantilainen ei ole vielä puolustanut mitään urallaan voittamaa MM-vyötään kertaakaan.

Muut ottelijat kyllästyivät ajan myötä odottelemaan rikkauksistaan nautiskelevaa kamppailutähteä. Monet huippunimet ovat vaatineet julkisesti Whitea riisumaan McGregorin mestaruusvyöstään. White myönsi LA Timesille tienneensä niskassaan olleen paineen.

– Tämä on hyvä uutinen faneille. Kuulen aina siitä, että mitä teet kun tämä kaveri lähtee. Tämä on ensisijaisesti urheilua. Ihmiset lähtevät, kun ovat tehneet rahaa. He siirtyvät eteenpäin. Sitä tapahtuu. Conor haluaa vyön ja olla mestari, mutta hän ei vaan halua puolustaa mestaruuttaan.

Irkkustara on lupaillut useaan otteeseen palaavansa vapaaottelun pariin vielä tänä vuonna. Viime kesänä mies otteli nyrkkeilyssä jenkkilegenda Floyd Mayweatheria vastaan.

McGregor tienasi huippuottelusta huhujen mukaan yli 100 miljoonaa dollaria. Irlantilaistähti on valittanut aiemmin, että UFC-neuvotteluissa ei ole päästy yhteisymmärrykseen rahasta. McGregor on ollut eri mieltä Whiten kanssa omasta taloudellista arvostaan, eikä hänelle ole täten voitu sorvata uutta ottelusopimusta.

Lähde: Los Angeles Times