Norjalainen hiihtotähti Martin Johnsrud Sundby sijoittui lauantaina Falunissa käydyssä 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa kahdeksanneksi.

Kisan jälkeen Sundby kertoi norjalaislehti Verdens Gangille huolensa Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) suunnittelemista muutoksista kilpailuohjelmaan. Hän pelkää niiden tuovan lisää kaaosta kilpailuihin.

FIS:n kilpailupäällikkö Pierre Mignerrey on ehdottanut muun muassa perinteisen hiihtotavan sprintin sekä yhdistelmäkisan pudottamista pois ohjelmasta. Hän haluaisi myös tuoda elementtejä freestylen skicrossin puolelta hiihtoon.

FIS:n on tarkoitus päättää mahdollisista muutoksista toukokuussa.

– Me hiihtäjät ja FIS kiistelemme näistä asioista. He haluavat tuoda näitä elementtejä lajiimme, meidän mielestämme siinä ei ole järkeä, Sundby sanoi.

Sundby arvosteli myös lauantaina käytyä kisaa. Hänen mielestään 15 kilometrin matka on yhteislähtökisaan liian lyhyt. Kisassa ei saatu juuri ollenkaan eroja syntymään ennen aivan viimeisiä kilometrejä ja se oli hänen mukaansa melkoista kaaosta kun kilpailijat astuivat jatkuvasti toistensa suksille.

Mignerrey halusi kuitenkin muistuttaa myös asian toisesta puolesta.

– Ymmärrän, että tilanne voi tuntua urheilijoista turhauttavalta. Meidän täytyy kuitenkin myös ymmärtää katsojia, jotka pitävät näistä kilpailuista. Tämä ei ole niin mustavalkoista ja lisäksi yhteislähtöjä ei ole kaudessa kovinkaan montaa, kilpailupäällikkö painotti.