Ampumahiihtotähti Gabriela Koukalova jätti viime kauden loukkaantumisten vuoksi kokonaan väliin ja ilmoitti hiljattain ettei häntä nähdä myöskään tulevalla kaudella. Koko ura saattaakin olla jo ohi.

Nyt hän on julkaissut omaelämäkerran, joka on noussut tsekin kotimaassa suureksi puheenaiheeksi.

Koukalova esittää kirjassa kovia syytöksiä useita maan ampumahiihtopiireissä olevia kohtaan. Kovimmat niistä hän suuntaa entisen maajoukkuevalmentaja Jindrich Sikolasin suuntaan.

Tsekki on uransa aikana kärsinyt muun muassa syömmishäiriöstä ja pitää Sikolasia suurena syyllisenä siihen. Hän väittää valmentajan kutsuneen häntä uran alussa ”lihavaksi siaksi”.

Sikolas itse ei kuitenkaan tunne asiasta syyllisyyttä.

– Ensinnäkään en muista tuollaista tapahtuneen ja toisekseen en oikein usko laukaisseeni hänen sairauttaan. Emme edes olleet yhteydessä niin usein, koska hän harjoitteli pitkälti äitinsä valmennuksessa, Sikolas vastasi tsekkilehti Bleskille.

Koukalova syyttää Sikolasia myös toisen ampumahiihtäjän, Veronika Vitkovan tietoisesta suosimisesta. Hän uskoo valmentajan tienneen, etteivät urheilijat tulleet alkuunkaan toimeen.

Sikolasilla on asiasta täysin päinvastainen näkemys.

– Vitkova halusi jättää maajoukkueen, koska hänen mielestään suosin liikaa Gabrielaa, valmentaja toteaa.

Hän ei halua käydä vastahyökkäykseen Koukalovaa vastaan.

– Jos Gabriela haluaa sanoa noin, voi hän niin tehdä. Minulla on muitakin asioita huolehdittavana, Sikolas päättää.

Koukalova on voittanut urallaan kaksi olympiahopeaa. Lisäksi hän on kaksinkertainen maailmanmestari ja maailmancupin voittaja 2015-2016.

Lähde: Expressen