Vladimir Klitshko suolasi paluunsa julkistanutta Tyson Furya – nosti merkittävän huomion nyrkkeilytähden luonteesta

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Entinen nyrkkeilyn raskassarjan kärkiottelija Vladimir Klitshko ei kykene ottamaan Tyson Furyn paluuaikeita tosissaan. Kehien konkarin mukaan brittiläiseltä tähtiottelijalta puuttuu vaadittavaa kurinalaisuutta noustakseen uudelleen maailman huipulle.

Fury on joutunut uransa mittaan ryvettymään erilaisissa kohuissa. Nyrkkisankari on saanut rankasti lokaa niskaansa antisemitistisistä, homofobisista ja sekstisistä julkisista lausunnoistaan.

Viimeisin skandaali oli miehen reilun kahden vuoden takainen dopingkäry, jonka johdosta langetettu kilpailukielto vei kaksi vuotta hänen nyrkkeilyurastaan.

Nyt Fury suunnittelee paluuta kehään. Entinen WBO-, WBA-, IBF- ja IBO-liittojen sekä The Ring -lehden mestari ilmoitti tällä viikolla ottavan ensimmäisen paluuottelunsa 9. toukokuuta ja ottelevan ensi vuonna ainakin kolme kertaa.

Vuonna 2015 tiukassa 12-eräisessä Furylle tuomaripäätöksellä hävinnyt Klitshko uskoo brittitähdeltä puuttuvan tiettyä kypsyyttä ja luonteen lujuutta, jota huipulla säilymiseen vaaditaan.

– Kuten pieru tuulessa, hän on täällä ja sitten hän on poissa. Nyrkkeilyn historiassa on paljon tällaisia kavereita. He voivat menestyä jonkin aikaa, mutta heillä ei riitä kurinalaisuutta jatkaakseen menestystään. Toivon Tysonille hyvää, mutta mielestäni häneltä puuttuu kurinalaisuutta. Kurinalaisuus on tärkeämpi kuin motivaatio. Motivaatio tulee ja menee, kurinalaisuus säilyy, Klitshko muistutti Sunday Timesin haastattelussa.

Lähde: Sunday Times

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!