Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen voimatasot ovat kohdillaan. Mikäli Pitkämäki saa siirrettyä voimantuoton optimaalisesti keihääseen, niin odotettavissa on kovia tuloksia.

Maailmanmestari vuosimallia 2007 on vahvassa kevätkunnossa. Kokeneen, 35-vuotiaan urheilijan mukaan hänen ylävartalossa on voimaa kosolti.

– Olen yläkropasta vahvempi kuin koskaan ennen. Vanhempana voi heittää vähän enemmän voiman kuin nopeuden kautta. Ja, kun on kokemusta enemmän, pystyn muuttamaan heittoa paremmin päivän kuntoon sopivaksi, jos on huono päivä, Pitkämäki kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Pitkämäen on kerrottu nostaneen penkistä 175 kiloa. Viime syksynä hän hätkähdytti Ylen Puoli Seitsemän -ohjelman juontajat Mikko Kekäläisen ja Susanna Laineen vetämällä leukoja (uutinen).

Pitkämäki jätti Dohan Timanttiliigan kilpailun väliin, koska halusi keskittyä Teneriffan leirillä heittämiseen kevättalvella tehdyn kyynärpäätähystyksen jälkeen. Suomalainen nähdään heittopaikalla Turussa Paavo Nurmen kisoissa 5. kesäkuuta.

– Paavo Nurmen kisoissa on aina sopivasti painetta ja puitteet hyville tuloksille. Kovaa jälkeä tehdään tänäkin vuonna, Pitkämäki ennusti.

– Kauden ensisijainen tavoite on olla hyvässä kunnossa niin, että tulokset pyörivät 85 metrin päällä koko ajan. Siitä olisi hyvä tehdä huipputulos, Pitkämäki suunnitteli.

Lähde: SUL