Ampumahiihtotähti Tiril Eckhoffilla on ollut aikaa arvioida viime kauttaan.

Odotettu olympiavuosi lähti nihkeästi liikkeelle ja koko maailmancupkaudella menestymään tottunut 28-vuotias norjalainen voitti vain yhden osakilpailun.

Pyeongchangin olympialaiset onnistuivat kuitenkin kohtuullisen hyvin ja Eckhoff matkusti Etelä-Koreasta kotiin kahden mitalin kanssa napattuaan yhteislähdöstä pronssia ja sekaviestistä hopeaa.

Syy rikkonaiseen kauteen on selvä.

– Olin sairaana täysin väärään aikana, vaikka muutaman mitalin voitinkin. Koko kaudella minulla oli peräti 45 sairaspäivää. Se on aivan liikaa. Hiihtovauhti oli hyvää, mutta itseluottamus ei ollut huipussaan, Eckhoff analysoi kauttaan VG:lle.

Tulevaa kautta norjalaistähti odottaa innolla, eikä vähiten joukkueen uusien valmentajien, Patrick Obereggerin ja Sverre Waaler Kaasin ansiosta.

Varsinkin seikka, että ampumisvalmennuksesta vastuun ottava italialainen Oberegger muuttaa Osloon – jossa Eckhoffkin majailee – miellyttää norjalaista kovasti.

– Useita vuosia olen toivonut valmentajia, jotka olisivat enemmän mukana harjoituksissani. Nyt en joudu enää valittamaan asiasta. Patrick muuttaa Osloon ja on hyvin motivoitunut tehtäväänsä. Siinä on valtava ero aiempaan verrattuna, Eckhoff hehkuttaa.