Suomen naiset avasivat lentopallon EM-karsinnat hienolla taisteluvoitolla vieraskentällä. Suomi löi keskiviikkona Tallinnassa pelatussa ottelussa Viron 3-2 (15-25, 20-25, 25-23, 25-20, 15-7).

Kaksi avauserää olivat Suomelle todella vaikeita ja peli näytti melkeinpä jo menetetyltä, mutta Suomen pelaajat luottivat itseensä ja tiesivät pystyvänsä parempaan. Seurauksena oli huikea nousu ja tärkeät kaksi sarjapistettä EM-karsintaan.

– Tämä oli vaikea peli. Tunnepuolen asiat tämän varmaan ratkaisivat. Me tiedettiin kyllä, että osataan pelata lentopalloa, jolla tämä voidaan hoitaa, päävalmentaja Tapio Kangasniemi totesi.

– Tämä on joukkue isolla Jiillä. Tässä olisi ollut paikka hävitä 0-3, mutta se ei kuulu joukkueen tapoihin. Viro oli kahdessa ensimmäisessä erässä aivan uskomaton, varsinkin puolustuspeli. Anu Ennok nosteli varmaan parikymmentä puolustuspalloa ylös.

Suomen avauskuusikossa passarina oli Kaisa Alanko, hakkurina Yasmine Madsen, yleispelaajina Pauliina Vilponen ja Salla Karhu sekä keskitorjujina Laura Pihlajamäki ja Daniela Öhman. Suomi peluutti molempia liberoitaan, Saana Koljosta ja Tiiamari Sievästä.

Öhman teki keskipelaajalle kovat tehot 19/+10 ja Vilponen paukutteli myös samat luvut Suomen omien tilastojen mukaan.

– Meillä oli tahdonvoimaa ja halua antaa joukkueelle enemmän. Kahden ekan erän jälkeen porukkaa alkoi suututtaa. Me tiedettiin, että omalla tasollamme ne saadaan aisoihin, Öhman sanoo.

Suomella on EM-karsinnoissa seuraavaksi kaksi kotiottelua, lauantaina klo 17 Salossa Suomi-Tshekki ja ensi viikon keskiviikkona klo 17 Helsingin jäähallissa Suomi-Ruotsi. Niiden jälkeen karsinnat ovat puolivälissä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote.