Jyväskylän GP-uinnit päättyivät hyvin sähköisiin sprinttiviestien SM-finaaleihin.

Miesten 200 metrin vapaauinnin voitti Rauman Uimaseuran Emil Martikainen ajalla 1.54,85. Kovan vastuksen tarjosi Helsingfors Simsällskapin Niki Karlsson, joka kellotti ajaksi 1.55,79.

– Ihan hyvä aika, kova treenikausi menossa, ei ole paljon höllätty näihin kisoihin. 1.52-alkuinen tulos on tavoitteena lähiaikoina, Martikainen kertoi uimaliitolle.

Miesten 100 metrin rintauinnin voitti Swimming Jyväskylän Teemu Vuorela, joka tykitti ainoana alle minuutin. Voittoajaksi kirjattiin 59,54.

Sähköisessä 50 metrin selkäuinnissa voiton nappasi Oulun Uinnin Miro Vasko.

– Ihan hyvä uinti, tyytyväinen oon. Alta 25 sekunnin haluaisin päästä, se olisi kiva, Vasko sanoi.

GP-kilpailujen päätösillan finaalijakso käynnistyi naisten 100 metrin vapaauinnilla. Voiton kirjasi nimiinsä Helsingfors Simsällskapin Kaisla Kollanus ajalla 55,66. Toiseksi ui Turun Uintiklubin Ida Konkka ajalla 57,08.

Naisten satasen selkäuinnin voitti ylivoimaisesti Helsingfors Simsällskapin Lotta Upanne ajalla 1.00,24. Upanne kommentoi uintiaan:

– Uinti kulki tosi hyvin, jaksoin loppuun asti kesken treenikauden.

Kysymykseen koskien minuutin rajan puhkaisemista, Upanne vastasi, että ehkä loppukaudella.

Avoimen sarjan voittajana palkittiin Jenna Laukkanen 60 pisteen tuloksella. Riku Pöytäkivi keräsi 57 pistettä. Poikkeuksellisen tasaisen kisasta teki se, että sekä Laukkanen että Pöytäkivi saivat viikonlopun parhaista lajeistaan 850 FINA-pistettä, jolloin tarkasteluun piti ottaa molemmilta toiseksi parhaat FINA-pisteet.

– GP-viikonloppu oli tosi hyvä treenikisa ennen SM:tä ja MM:tä. Oppii, miten uida lyhyellä radalla, ettei tee virheitä sitten isommissa kisoissa, sanoi Laukkanen.

Lähde: Uimaliiton tiedote