Kokenut hiihtovalmentaja Toni Roponen arvioi tylysti Kerttu Niskasen huolestuttavaa nykykuntoa Iltalehdessä.

30-vuotias Niskanen jäi sunnuntaina Rukan maailmancupin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa sijalle 30. Eroa kisan voittaneeseen Norjan Therese Johaugiin tuli 2.22,7. Roponen hämmästelee Niskasen romahdusta.

– Suoralta kädeltä sunnuntain ajasta pitäisi ottaa puolitoista minuuttia pois ja silti oltaisiin kaukana Johaugista, Iltalehden hiihtoasiantuntijana toimiva Roponen totesi.

Johaug löi maailmancupin paluukisassaan luun kurkkuun kilpailijoilleen, sillä palkintopallille seuraksi nousseet ruotsalaiset Charlotte Kalla ja Ebba Andersson jäivät 22,5 ja 32,8 sekunnin päähän. 10 kilometrin perinteinen on ohjelmassa myös talven MM-kisoissa Seefeldissä. Lahden MM-kisoissa kympin perinteisellä kuudenneksi sijoittunut Niskanen on kertonut tavoittelevansa matkalta MM-mitalia. Roponen ei pidä tavoitetta realistisena.

– Ei hänellä ole mitään mahdollisuuksia Johaugia vastaan. Kertulla on mahdollisuuksia nousta kymmenen joukkoon todella viisailla valinnoilla, mutta kolmen joukkoon vaaditaan ihme, Roponen täräytti.

Linkki Iltalehden juttuun.