Suomalaisnyrkkeilyn kärkinimiin kuuluva Edis Tatli voitti MTV:n Tanssii tähtien kanssa -ohjelman yhdessä tanssija Katri Mäkisen kanssa. Tatli uskoo saaneensa tanssista paljon nyrkkeilyynsä.

– Mitä olen vähän varjoa ja liikettä tehnyt, niin hitto, tunnen, että jalat liikkuu ihan eri lailla – siellä on ihan erilainen tasapainovoima, Tatli kertoo Iltalehdelle.

14 viikkoa tanssin parissa ei mennyt hukkaan.

– Kroppa on paljon sulavampi ja rennompi. Tässä on tosi paljon hyvää. Muutenkin tauko teki minulle niin hyvää nyrkkeilyn suhteen.

– Tiedän, mitä pitää tehdä. Pitää olla tosi nälkäinen ja halu kehittyä koko ajan, Tatli valaisee.

31-vuotias Tatli kertoo saaneensa uutta kipinää tanssin kautta leipätyöhönsä. Liekki nyrkkeilyyn oli jo osittain pienenemässä.

– Fokus ja nälkä on vähän kadonnut treenisalilla minulta viime vuosien aikana. Olen oppinut tuntemaan ja näkemään erilaisia juttua sekä itsestäni että nyrkkeilypuolella.

– Oli laji mikä laji tahansa – pitää tehdä paljon toistoja ja peruspikkujuttuja, jotka ovat oikeasti tosi iso juttu, Tatli sanoo.

– Yleensä ne pienet asiat jäävät tekemättä. Kun ollaan tietyssä pisteessä, unohdetaan perusjutut, toistot ja hiomiset. Ne ovat tärkeitä juttuja, kun peruspaketti on kunnossa, Tatli painottaa.

Lähde: Iltalehti