Suomen antidopingvalvonnasta vastaava Suomen urheilun eettinen keskus SUEK aloittaa yhteistyön Karoliinisen yliopistosairaalan dopingtestauslaboratorion kanssa dopingnäytteiden analysoinnissa. WADAn akkreditoima laboratorio sijaitsee Tukholmassa.

Syynä muutokseen on Suomessa toimivan Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:n tekemä merkittävä korotus dopinganalyysien hintoihin.

Dopingtestauslaboratorio on toiminut Suomessa 70-luvun lopulta alkaen. Hintojen nousu tuli SUEKille yllätyksenä. Korotus oli niin huomattava, että se vaikuttaisi merkittävästi kansalliseen dopingtestaukseen.

– Tämä on valitettava tilanne. Olemme tehneet pitkään hyvää yhteistyötä niin analytiikassa kuin muussa antidopingtoiminnassa esimerkiksi koulutuksessa ja tutkimuksessa, Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin vt. pääsihteeri Petteri Lindblom sanoo tiedotteessa.

Muutos ei vaikuta urheilijoiden testaamiseen. Kansallinen dopingtestausohjelma toteutetaan suunnitellusti. SUEK hallinnoi edelleen dopingvalvontaa Suomessa sekä dopingtestien tuloksia ja niiden käsittelyä.