Ampumahiihdon maailmancupissa siirryttiin Saksan Oberhofista Ruhpoldingiin. Torstain pikakilpailuissa parasta suomalaisvauhtia piti Kaisa Mäkäräinen sijoittumalla 21:nneksi. Mäkäräisen ero kärkeen oli maalissa 1.14,4.

– Vähän parempaa, mutta ei se nyt vain valitettavasti riitä vieläkään. Suksella en ollut tänään ihan niin hyvä, kuin olisin halunnut olla. 12 sekuntia nopeimmalle hiihtäjälle on vähän turhan paljon. Mutta yritän itse uskoa omaan tekemiseeni, se on ainoa keino miten täältä voi nousta. Kisoja on edessä ja mitä tahansa voi tapahtua, Mäkäräinen toteaa.

Mäkäräinen ampui kilpailussa kaksi sakkokierrosta. Yhden molemmilta ampumapaikoilta.

– Makuun ensimmäinen laukaus oli karannut tosi kauas, ehkä vähän pitkä se ensimmäinen tähtäys. Pysty oli kaiken kaikkiaan tosi vaikea. Se seilasi joka puolella ja ase teki tosi isoa liikettä. Tänään pystyltä olisi voinut tulla useampikin sakko.

Mäkäräinen kertoi, että on taistellut Nove Meston maailmancupista lähtien selkäongelmien kanssa.

– Varsinkin vasemmalla puolella on oireita ja mietittiin, että näkyykö se pystyammunnassa. Kun ottaa pystyasennon, niin tuntuu, että kroppa kiristyy ja vasemmalle kädelle tulee vähän turhan paljon jännitystä. Ei ole ihan sellainen rento asento. Tosi paljon ollaan koitettu tehdä fyssareiden kanssa hommia ja se ei oikein lähde laukeamaan. Pitää koittaa olla ajattelematta sitä ja tehdä vain se paras mihin pystyy.

Mäkäräinen on mukana maailmancupissa seuraavan kerran sunnuntain yhteislähtökilpailussa. Lauantaina kilpailtavan viestin hän jättää väliin.

Lähde: Suomen Ampumahiihtoliitto