Suomalaista urheilua ja menneen vuoden mieleenpainuvimpia urheiluhetkiä juhlitaan jälleen 17. tammikuuta Urheilugaalassa. Peliyhtiöiden kerrointen mukaan Iivo Niskanen kruunataan jälleen Vuoden urheilijaksi.

Niskasen olympiahiihto on vahvin suosikki myös vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi, ja hänen valmentajansa Olli Ohtonen on ykkösnimi Vuoden valmentajaksi.

Vuoden urheilija -kilvan ykkösenä ylivoimaisella kertoimella 1,02 on myös vuosina 2014 ja 2017 palkinnon pokannut maastohiihtäjä Niskanen. Vieremäläinen Niskanen voitti kuluneena vuotena hiihdon 50 kilometrin olympiakultaa Korean olympialaisissa. Kultahiihto on Unibetin kertoimella 1,03 viemässä myös vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken tunnustusta.

Vuoden urheilija -taistossa Niskasen haastavat hiihtäjä Krista Pärmäkoski kertoimella 9,00 ja painija Petra Olli, joka saa kertoimen 12,00. Pärmäkoski taisteli vuoden 2018 olympialaisissa kaksi pronssia ja yhden hopean. Olli puolestaan voitti kuluneena vuonna painin 65 kiloisten sarjassa sekä EM- että MM-kultaa.

Sykähdyttävin urheiluhetki -kategoriassa toisella sijalla on Suomen salibandymaajoukkueen MM-kulta, joka saa kertoimen 4,00. Kolmannella sijalla kertoimella 10,00 on puolestaan Kimi Räikkösen voittoajo Yhdysvaltain gp:ssä, mikä teki hänestä Suomen kaikkien aikojen eniten gp-voittoja keränneen F1-kuskin.

Vuoden joukkueeksi urheilutoimittajat ovat kerrointen valossa julistamassa salibandyn miesten kultajoukkuetta, joka saa kertoimen 1,30. Kansojen liigan lohkonsa voittanut jalkapallon miesten maajoukkue saa kertoimen 3,75 ja EM-kisoihin päässyt naisten lentopallomaajoukkue kertoimen 5,00.

Vuoden läpimurto -tittelistä kisataan pienillä eroilla. Unibetin arvioiden mukaan pystin on lunastamassa e-urheilija Topias Taavitsainen voittokertoimella 2,25. Taavitsainen voitti yhdessä OG-joukkueensa kanssa Dota 2 -pelin maailmanmestaruuden ja ponnahti hetkessä e-urheilun huipulle. Hänen kannoillaan ovat keihäänheittäjä Oliver Helander kertoimella 2,75 sekä jääkiekkoilija Eeli Tolvanen, joka saa kertoimen 3,00.

Urheilugaala järjestetään torstaina 17.1. Hartwall Areenalla.

Lähde: Unibet tiedote