Davis Cup -joukkueelle kävi armoton arpa: Vastaan asettuu todellinen tähtipelaaja – ”Kova joukkue on kyseessä”

© Kuva: Getty Images

Davis Cupin I-ryhmän arvontatilaisuus järjestettiin Lontoossa keskiviikkona 6.2. Suomi kohtaa Itävallan kotikentällään Eurooppa/Afrikan I-ryhmässä syyskuussa.

Viime vuonna Suomen joukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, onnistui upeasti voittamaan II-ryhmän, mikä mahdollisti nousun I-ryhmään. Joukkueen muodostivat Henri Kontinen (nelinpelin ATP-18), Harri Heliövaara (kaksinpelin ATP-375 ja nelinpelin ATP-181), Emil Ruusuvuori (kaksinpelin ATP-405), Patrik Niklas-Salminen (kaksinpelin ATP-591 ) ja Otto Virtanen (ITF World Ranking 560) sekä kapteeni Jarkko Nieminen. Kapteeni Nieminen on innoissaan tulevasta haasteesta.

Itävallan ehdoton ykköspelaaja on Dominic Thiem (kaksinpelin ATP-ranking 8). Joukkueesta löytyy myös maailman ehdotonta nelinpelieliittiä Oliver Marachin(nelinpelin ATP-8) ja Alexander Peyan (nelinpelin ATP-17) muodoissa. Joukkueessa ovat viime vuonna pelanneet myös Dennis Novak (kaksinpelin ATP-155), Sebastian Ofner (kaksinpelin ATP-175), Jurij Rodionov (kaksinpelin ATP-196), Jürgen Melzer (kaksinpelin ATP-292), Gerald Melzer (kaksinpelin ATP-256) ja Philip Oswald (nelinpelin ATP-72). Itävallan maailmanlistan sijoitus on 16. ja Suomi on 38.

– Kova joukkue on kyseessä. Ei helpoin arpa, mutta kaikki ovat tässä vaiheessa kovia – olemme valmiita ja ehdottomasti lähdemme taistelemaan voitosta, sanoi Nieminen.

Suomen ja Itävallan kohtaaminen pelataan Suomessa joko 13.-14.9. tai 14.-15.9. Tarkempi peliaika ja -paikka selviää kevään aikana. Otteluparin voittaja pääsee maailmanlohkon karsintaan 2020.

Lähde: Tennisliiton tiedote